Bitcoin ar putea intra in categoria valutelor internationale in urma referendumului Brexit

21 iunie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pe data de 23 iunie, Regatul Unit al Marii Britanii va organiza un referendum, cu titulatura oficiala de Brexit, pentru a decide daca acesta ar trebui sa ramana in Uniunea Europeana sau daca ar trebui sa plece.

O potentiala parasire a Uniunii Europene de catre Regatul Unit, numita „Brexit”, este foarte probabila, iar sondajele facute in prezent sugereaza ca rezultatele referendumului se pot duce in orice directie.

Aceasta incertitudine a cantarit foarte mult asupra monedei nationale, lira sterlina, de la inceputul anului si este sub semnul unei volatilitati puternice moneda Marii Britanii in urma referendumului , indiferent de rezultat. Acest lucru la randul sau creeaza posibilitatea de a genera profituri comerciale puternice pe piata valutara.

brexit-800x500

In cadrul acestui articol vom prezenta principalele valute pentru a viziona din perspectiva unui comerciant, odata ce rezultatele referendumului au fost anuntate.

Francul Elvetian

De la inceputul anului, investitorii si comerciantii de valuta si-au mutat investitiile facute in lire, in monede mai sigure, cum ar fi francul elvetian, asa cum a sugerat banca britanica HSBC, anticipand o posibila scadere abrupta a valorii lirei, asa cum s-ar anticipa daca votul publicului britanic este ” nu ” privind ramanerea in UE.
Analistii pietei valutare HSBC argumenteaza prin faptul ca francul elvetian se va consolida, daca votul publicului britanic este „da” privind iesirea din UE; si ca mai multe fonduri din Marea Britanie vor curge in moneda de refugiu. Cu toate acestea, alegatorii britanici ar trebui sa decida sa ramana in UE, iar francul elvetian nu va fi afectat negativ in niciun fel de acest rezultat.
Acestea fiind spuse, putem concluziona ca acest tip de comert cu valuta francul elvetian poate fi privit ca pe un comert de risc, cu un raport risc – rentabilitate benefica, deoarece riscul dezavantajului este destul de limitat, iar potentialul de crestere ar putea fi foarte profitabil.

Dolarul american

Dolarul american este un alt refugiu favorit si sigur pentru a fi luat in considerare in urma referendumului. In vremuri de incertitudine a pietei investitorilor, acestia achizitioneaza de multe ori dolari americani sub forma de obligatiuni de trezorerie. Prin urmare, fluxul de fonduri are loc in dolarul american, consolidand moneda. In cazul in care referendumul ajunge la situatia in care Marea Britanie va iesi din UE, lira ar scadea in mod substantial in raport cu dolarul american, in timp ce dolarul ar vedea cel mai probabil un impuls fata de alte valute, cum ar fi euro.

dollar-bitcoin-cropped
Euro

In timp ce piata nu prezinta intr-adevar un risc al pretului in cadrul referendumului Brexit pentru euro inca, moneda Euro este o alta moneda care va vedea miscari de pret volatile in urma referendumului. Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar slabi moneda Euro deoarece Marea Britanie este un membru care contribuie principal la finantarea fondurilor UE si este un partener cheie de tranzactionare pentru multi membri ai Uniunii.

Bitcoin

bitcoin-logo-3d

O alta monedă ce trebuie urmarita indeaproape, tinand cont ca suntem doar la cateva zile distanta de referendumul Brexit, este Bitcoin. Bitcoin a inceput anul 2016 in jurul valorii scazute de doar 400 dolari americani si are acum valoarea de tranzactionare de peste 700 dolari americani per Bitcoin. A existat un salt imens privind pretul, in ultima saptamana, deoarece pretul Bitcoin a crescut cu 20 % doar inaintea referendumului Brexit, ceea ce sugereaza ca investitorii si comerciantii de valuta si fonduri se deplaseaza spre Bitcoin si il folosesc ca pe un magazin alternativ de valoare, inaintea unui potential colaps al lirei.
Un impuls similar al pretului in Bitcoin a fost vizibil atunci cand Grecia a fost aproape de a parasi UE. Un Brexit pozitiv i-ar da foarte probabil monedei Bitcoin un impuls suplimentar, mai ales impotriva lirei sterline.

sursa: http://www.newsbtc.com/

https://next.ft.com/content/c7474ed8-0ad2-11e6-b0f1-61f222853ff3?siteedition=uk

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-03-14/hsbc-says-to-hedge-brexit-don-t-sell-pound-buy-swiss-franc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *