Doi factori importanti conduc la cresterea pretului Bitcoin

14 septembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pretul Bitcoin a crescut cu aproape 10% saptamana trecuta, impingand mai mult cresterea „sentimentul” de piata in dezvoltare si de lichiditate scazuta. Astfel s-a creat un mediu ideal pentru castiguri.

Moneda digitala s-a bucurat de cresterea notabila inregistrata in timpul saptamanii trecute, depasind pragul de 600 $ duminica. In acelasi timp a fost evitat in mare masura orice pullback semnificativ sau corectura.

coindesk-bpi-chart-48

Sentimentul este atat de puternic incat „jucatorii nu sunt dispusi sa parieze impotriva cresterii BTC/ USD„, potrivit lui Petar Zivkovkski, director de operațiuni pentru Whaleclub. El a declarat:

Noile deschideri de pozitii scurte sunt minime, aproape in toate cazurile; fapt care indica ca piata se asteapta la cresterea continua.
Tim Enneking, presedinte si director de investitii in criptomonede al EAM, vede forte similare care propulseaza piata actuala.
Sentimentul este in general asociat cu cresterea pretului Bitcoin„, a adaugat el.

Fast Start si cresterea pretului Bitcoin

Pretul Bitcoin a avut un start rapid in timpul saptamanii trecute, pornind de la un prag deschidere de $ 571.68 la data de 2 septembrie, inainte de cresterea cu 4,9%, respectiv $ 599.60 in ziua urmatoare.
In timp ce moneda digitala a testat pragul de 600 $ si nu a reusit sa rupa bariera pretului, a depasit bariera psihologica cheie duminica, inainte de a  ridica la pretul de $ 612.39. Pretul monedei digitale a crescut cu mai mult de 6% peste week-end.
Sentimentul de piata a fost puternic marcat de cresterea din weekend. Expunerea pe termen lung – asa cum este masurata in functie de marimea pozitiilor deschise – a fost de 88% sambata, iar duminica de 87%.

Amorsarea pretului si cresterea acestuia

Bitcoin s-a bucurat de aceste castiguri si de sentimentul de crestere, dupa ce moneda digitala a variat o parte din timp, respectiv cateva saptamani dupa atacul hack al schimbului Bitfinex, Zivkovkski a declarat.
In acest timp, volumul de tranzactionare a fost limitat, iar mai multi participanti de pe piata au luat o pauza in urma atacului asupra Bitfinex. Tranzactiile Bitcoin au totalizat 7.82 milioane in cele sapte zile.

Aceasta perioada de tranzactionare „a durat timp de cateva saptamani, timp in care piata a fost” alimentata „- in spatele scenei. Comerciantii au deschis pozitii, punand pariuri aproape echivalente pe o crestere de pret, cat si pe o scadere de pret, de multe ori in aceeasi marja„, el a completat.

Bitcoin-price-up
Aceste pariuri speculative substantiale, cuplate cu un volum de tranzactionare redus, au lasat piata extrem de sensibila. In acest mediu, o achizitie de mai putin de 600 BTC, executata de catre unul sau mai multi participanti pe piata, a fost tot ce era nevoie pentru a declansa o scurta „stoarcere”, a declarat Zivkovski.
Jacob Eliosoff, un manager de fond in investitii cu criptomonede, a subliniat faptul ca „raliul ascutit”, care a avut loc in week-end, a necesitata o achizitie notabila si a fortat speculatorii sa inchida pe pozitii scurte.

Cresterea din acest week-end a fost mult prea ascutit pentru a reprezenta doar recuperare treptata„, a declarat acesta. „O scurta urcare a pretului poate transforma cresterea mica intr-un salt mare.

sursa: https://bfxdata.com/sentiment/longshort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *