De ce este moneda digitala Bitcoin preferabila oricarei alte monede fiat

1 martie 2017 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Unii oameni nu vad avantajele de a utiliza moneda digitala Bitcoin, mai ales atunci cand numerarul este disponibil rapid. In timp ce este tranzactiile in numerar permit consumatorilor sa ramana oarecum anonimi, acesta nu este un instrument financiar perfect. Exista destul de multe motive pentru care oamenii ar prefera moneda digitala Bitcoin, in detrimentul numerarului, cu toate ca unele dintre aceste „practici financiare” pot fi considerate controversate.

BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 15: In this photo illustration model Bitcoins standing in front of Dollar bills on February 15, 2016 in Berlin, Germany. (Photo Illustration by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)

Moneda digitala are mai mult sens

Este evident ca societatea noastra trece printr-o perioada de tranzitie, aflandu-ne intr-o era in care platile digitale vor deveni noua norma mondiala. In cele mai multe cazuri, aceste plati digitale solicita utilizatorilor sa detina un cont bancar sau un card de credit, expunerea de informații financiare fiind sensibila la terte parti in cadrul acestui proces.

In timp ce moneda digitala are sens pentru generatiile mai tinere, solutiile traditionale de plata digitale nu mai prezinta acelasi interes. Bitcoin este singura solutia globala de plata digitala in lumea de azi. Este doar o chestiune de timp pana cand oamenii isi vor da seama ca moneda digitala Bitcoin este mai buna decat orice alta modalitate de plata in era digitala.

Moneda digitala Bitcoin creeaza un ecosistem financial global nou

In timp ce monedele fiat clasice ofera consumatorilor in numerar un anumit grad de anonimat, este dificil de a deveni parte a ecosistemului financiar global bazandu-se doar pe moneda de hartie. In aceasta era digitala, in multe tari platile in numerar sunt eliminate. Orice persoana ce nu are acces la un cont bancar si un card de credit va fi eliminat din sistem in urmatorii cativa ani. Insa in unele regiuni, este practic imposibil de a obtine un cont bancar din diverse motive. Cu toate acestea, multe dintre aceste persoane au acces la Internet. Bitcoin pare a fi urmatorul pas logic pentru a avea acces la un ecosistem financiar global nou si total diferit.

In timp, orice plata se va putea realiza cu moneda digitala Bitcoin, chiar daca unele operatiuni pot solicita pasi intermediari. Combinate cu usurinta depozitarii si accesarii, Bitcoin grabeste mai mult incluziunea financiara a unui sistem nou decat orice alte instrumente monetare.

bitcoin_facebook_header_by_neo23x0-d5znk97

sursa: https://themerkle.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *