Cursul Bitcoin foarte instabil in ultima luna. De la 700$ la 400$

31 martie 2014 exchange

Articol scris de BitcoinRomania

Dupa ce MtGox exchange a intrat oficial in faliment am vazut o revenire a cursului pentru un bitcoin de la 400$ la peste 700$. A ramas acolo pentru cateva zile.

Din pacate pentru cei care detin bitcoini, cursul a intrat pe o panta descendenta . A fost suficient o singura veste/speculatie negativa din China iar cursul a coborat aproape de 400$:

btc price

Vestea care a doborat pretul bitcoin este presupusul anunt (speculatii) ca banca Chinei va interzice tranzactionarea de bitcoin incepand cu 15 Aprilie, 2014.

Ar fi o lovitura pentru exchange-urile din China care vor fi obligate sa inchida portile.  Bobby Lee, CEO BTC China, spune ca oficial nu are nici o dovada ca bitcoin va fii interzis de catre Banca Chinei si acuza media pentru aceste speculatii.

Intrebarea care se pune: Cat de mult conteaza o tara pentru o moneda virtuala globala? Poate pretual sa scada aproape 50% chiar daca tara respectiva este China?

De atfel, pe aceste exchange-uri sunt traderi profesionisti care manipuleaza pretul si de asemenea profita din plin de speculatii. De exemplu, daca vor sa cumpere ieftin vin cu sume mari la vanzare ca sa sperie cumparatorii si sa coboare pretul mai mult decat ar fi normal.

Multi definesc situatia actuala: FUD (Fear, uncertainty and doubt  – Frică, incertitudine și îndoială)

bitcoin floor

 

 

Impactul vestilor pozitive nu a fost pe masura. De exemplu, Danemarca a declarat oficial ca profiturile realizate din tranzactionarea de bitcoin nu se impoziteaza.

O serie de noi bancomate: Genesis1 ATM in Tijuana, Baja California, Mexico. Numoni ATM in Kuala Lumpur, Malaysia. Lamassu ATM in Taipei, Taiwan and Sydney, Australia.

In US, IRS spune ca va trata bitcoin la fel ca pe o proprietate si il va taxa ca atare. Adica diferentele de curs se vor incadra la: castiguri, pierderi si se va plati impozit pe acestea. Ramane de vazut cat de realistica este aceasta solutie. Este o veste buna pentru ca este un pas inainte catre reglementarea si acceptarea bitcoin in US.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *