Cum să vinzi Bitcoin autorităților de reglementare – I

9 decembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Amor Sexton este o consultantă și avocată la Adroit Lawyers, este pe primul loc în Australia ca specialist în practica legală a valutei digitală. Ea sfătuiește afacerile care lucrează cu moneda digitală Bitcoin și organele profesionale pentru a clarifica cadrul de reglementare din Australia.

bitcoin-evolution-01

Într-un articol recent, Jon Matonis a declarat că „Bitcoin necesită protecție juridică puternică și agresivă, nu complicitate cu guvernele din politică și reglementări artizanale„.

Climatul politic global actual a dus la dezvoltarea de legi care sunt din ce în ce mai omniprezente și intruzive asupra drepturilor persoanelor private. În multe țări, susținerea legală puternică și agresivă este necesară pentru a proteja drepturile civile și a libertăților civile împotriva legilor draconice.

Cu toate acestea, comunitatea nu luptă împotriva aplicării legii Bitcoin. Bitcoin nu este o revoluție împotriva Guvernului. Este o evoluție a modului în care elimină această valoare, o evoluție a conceptului de bani, precum și o evoluție de la centralizarea la transparența opacității descentralizate.

Când au văzut în acest fel, este ușor să vadă apoi de ce monedei Bitcoin trebuie să îi fie permis să continue să evolueze. Dar această abordare agresivă și conflictuală a problemelor juridice, perpetuă Bitcoin ca pe o neînțelegere deja comună a modului în care funcționează sistemul juridic din multe țări.

Înțelegerea rolurilor guvernamentale

Jucătorii de stat, de obicei, joaca una din cele trei roluri: factori de decizie, de reglementare sau de aplicare a legii. Factorii de decizie politică fac legile și reglementările. Reglementăriile interpretează legea și administrarea cadrului care este construit în jurul legii. Accentul de aplicare a legii este de a susține legea de capturare a celor care încalcă legea de drept și aducerea lor în fața justiției.

Aceste roluri distincte rezultă că fiecare deține un obiectiv diferit atunci când vine vorba de domeniile de guvernare pentru Bitcoin.

Cei care se ocupă cu reglementările pun întrebări cu referire la cum se poate realiza acest lucru. Cum afectează Bitcoin ceea ce facem? Cum are loc Bitcoin în cadrul juridic existent? Cum putem supraveghea în mod eficient industria?

Oficialii care au dreptul de a aplica legea solicită de obicei răspunsuri la întrebări precum „Cine?” și „Ce?”. Cine a folosit Bitcoin să încalce legea și ce-au făcut?

Incertele reglementări și mediul juridic pentru Bitcoin, au creat riscuri pentru utilizatorii Bitcoin și pentru afacerea Bitcoin în sine. Cu toate acestea, în multe țări le-a creat, de asemenea o oportunitate unică pentru comunitate pentru a își scrie propriile lor povești. Guvernele din întreaga lume au deschis anchete publice în ceea ce privește moneda digitală Bitcoin și a solicitat un dialog din partea comunităților locale și internaționale.

Această oportunitate unică și, fără îndoială, fără precedent ar trebui luată în serios.

În avantajul anchetei în ceea ce privește moneda digitală a Senatului Australean, senatorii Matei Canavan și Sam Dastyari au încurajat jucătorii din industria valutei digitale să permită ca vocile lor să fie auzite:

În cazul în care nu ajută la modelarea reglementărilor lor de funcționare, atunci reglementăriile vor lua în curând forma operațiunilor lor„.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *