Câteva răspunsuri la întrebările tale despre Bitcoin

7 decembrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

În articolul de astăzi vom descoperi câteva răspunsuri la întrebările pe care cei noi implicați în platforma Bitcoin le au, astfel încât vom încerca să clarificăm puțin ce este, ce face și cum se utilizează Bitcoin pentru a face rost de produse sau servicii online.

  • Ce sunt bitcoinii?

Bitcoin reprezintă o formă de valută fără bancnote și monede, fiind o valută digitală. În această era a internetului și a digitalizării, ne-am mutat de la telefoane la apeluri VoIP, de la întâlniri față-n față la conferințe video, de la fax-uri la mail-uri și lista poate continua.

  • Cine a dezvoltat ideea de Bitcoin?

Acest concept a fost dezvoltat de Satoshi Nakamoto, care a fost anonim în totalitate. Se presupune că acesta ar fi din Japonia, însă adresa lui de mail a fost detectată ca aparținând Germaniei, și pe lângă toate acestea software-ul nu a fost disponibil în Japonia. Însă Satoshi a dezvoltat sistemul și software-ul în 2009 și a dispărut ca și cum n-ar fi existat niciodată în 2010.

  • Ce apreciază lumea atât de mult la sistemul Bitcoin?

Acesta este un sistem ce îți oferă posibilitatea de a face tranzacții anonime și nimeni nu va ști către cine sunt trimiși bitcoinii sau din partea cui vin bitcoinii. Satoshi a fost atât de talentat încât a soluționat problema dublei cheltuieli în cadrul monedei sale digitale.

  • Ce este dubla cheltuire?

Oameni pot copia fișierele de pe un calculator pe altul, de pe un site pe altul și astfel să le vândă în mod ilegal. Satoshi a soluționat dubla cheltuire prin publicarea tuturor tranzacțiilor ( valoarea acestora ) efectuate de către cineva, la un moment dat. Astfel, nimeni nu poate copia o monedă și să o duplice – lucru care este foarte simplu și foarte eficient.

  • Ce este mineritul?

Odată ce ai obţinut un portofel digital, trebuie sa pui ceva in el, iar primul lucru pe care ai putea să-l faci este sa te apuci de minerit, sa cumperi Bitcoin sau sa vinzi un produs sau servicii pentru Bitcoin. Si din moment ce poţi face rost de Bitcoin aproape imediat prin intermediul mineritului, mi-aş dori sa ne îndreptăm puțin atenţia asupra acestui lucru in articolul de fata.

Persoanele fizice care doresc să dețină sau să tranzacționeze în Bitcoin, pot fie să ruleze un program pe propriul lor calculator care implementează un protocol ( un client Bitcoin ), fie să creeze un cont pe un website care pune la dispoziție protocolul pentru client. Clientul Bitcoin salvează bitcoinii într-un fișier numit portofel, pe care utilizatorul trebuie să-l securizeze și salveze. Aceste programe conectate unul la celălalt pe tot internetul formează o rețea peer-to-peer, făcând ca sistemul să fie unul distribuit, rezistent la atacuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *