Cum să vinzi Bitcoin autorităților de reglementare – II

10 decembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

bitcoin-evolution-01

Regulamentul de utilizare Bitcoin este inevitabil

Blockchain nu poate fi reglementat și este dificil de văzut cum reglementarea tranzacțiilor peer-to-peer ar putea fi vreodată să fie realizate în mod eficient. Cu toate acestea, reglementarea comportamentului întreprinderilor Bitcoin este inevitabilă.

Dacă dai înapoi tehnologia, o tranzacție Bitcoin este o tranzacție financiară. Bitcoin ca o tehnologie va revoluționa mecanica din sectorul bancar și financiar. Cu toate acestea, Bitcoin ca o monedă este pur și simplu o modalitate mai bună de a muta valoarea de la punctul A la punctul B.

Supravegherea reglementării pentru tranzacțiile financiare joacă un rol important în protejarea consumatorilor și a economiei în ansamblu. Argumentând împotriva oricărei forme de reglementare pentru întreprinderi Bitcoin este doar o bătălie pierdută.

Criza financiară globală a subliniat necesitatea ca guvernele să protejeze integritatea sistemelor financiare. Criza are în mare parte vina eșecului reglementării și dereglementării în sectorul serviciilor financiare.

Factorii care au contribuit la această criză includ insuficiență lichiditate și rezervele de capital, supravegherea microprudențială inadecvată, proasta guvernare corporativă și practicile de gestionare a riscurilor, precum și lipsa de transparență a sectorului financiar.

Bitcoin are potențialul de a aborda unele dintre aceste neajunsuri, dar guvernele sunt preocupate de soliditatea Bitcoin ca un sistem de plată, aspectele legate de protecția consumatorilor, spălarea de bani sau alte activități ilicite, precum și transparența financiară și responsabilitatea.

Spre exemplu, în cazul în care o afacere Bitcoin se ocupă de averea altor persoane, atunci atât supravegherea internă și externă este necesară. Tehnologia Bitcoin poate elimina nevoia de terți de încredere, dar nu elimină necesitatea încrederii consumatorilor și guvernul în afacerile Bitcoin.

Vânzarea tehnologiei

În loc de a pune un parapet împotriva guvernului, comunitatea Bitcoin trebuie să profite din plin de oportunitățile actuale de a influența procesul de luare a deciziilor guvernului.

Dacă cineva întreabă „De ce?” , nu răspundeți cu agresivitate forțată. Poți avea posibilitatea de a explica de ce, și să răspunzi cu un raționamentul convingător și care are cunoștință de cauză.

Factorii de decizie politică vor să audă cum va câștiga Bitcoin voturi. Conversațiile legate de Bitcoin cu factori de decizie trebuie să evidențieze modul în care această evoluție tehnologică va stimula economia, va crea locuri de muncă, va ajuta întreprinderile mici și va crește libera circulație a capitalurilor.

În schimb, autoritățile de reglementare nu încearcă să câștige concursuri de popularitate. Precum Charles Littrell, directorul general executiv al Autorității Australiene de Prudență a Reglementărilor a descris-o:

Oricine se alătură reglementăriilor prudente și speră ca aceastea să devenă populare, a făcut o greșeală serioasă în cariera sa„.

Concentrarea pe reglementări se bazează pe a își face treaba bine și pe a se asigura că afacerile își fac, de asemenea, treaba corect. Reglementăriile trebuie să audă cum companiile Bitcoin pot garanta protecția consumatorilor și trebuie să înțeleagă cum Bitcoin poate face de fapt această protecție mai ușoară – nu mai grea.

De exemplu, Bitcoin este dorit ca o autoritate de reglementare, deoarece tehnologia în sine poate facilita auto-guvernare internă și auto-reglementare.

BitLicense” în comentariile sale, Institutul pentru Grupul de lucru destinat Viitorului Crypto-Economiei, a prezentat o serie de potențiale soluții tehnologice care pot aborda preocupările autorităților de reglementare.

Guvernarea multi-semnaturii și garanția au potențialul de a reduce riscurile de eroare sau fraudă internă. Continua audiție în timp real poate asigura integritatea operațională a întreprinderilor Bitcoin și includ mecanisme pentru a dovedi rezervele sau solvabilitatea. Analiză Blockchain de date, punctează o tranzacție rapidă, și de identificare a persoanei, pot contribui la probleme legate de exploatarea de Bitcoin de către jucătorii iliciți.

Profitați de ocazie

Factorii de decizie politică și autoritățile de reglementare nu au necesită să audă despre modul în care Bitcoin va elimina monopolul de stat asupra monedei sau modul în care va opri guvernul de la colectarea taxelor. Ei au trebuie să audă despre cum Bitcoin poate oferi comunității globale o alternativă mai sigură, mai securizată, și mai transparentă pentru sectorul bancar tradițional și sistemului financiar.

Comunitatea Bitcoin trebuie să se angajeze în discuții, având cunoștință de cauzăm care abordează în mod direct preocupările pe care guvernele le au în privința Bitcoin și oferă sugestii pentru modul în care Bitcoin poate face o diferență. Precum președintele australian al Comisiei de Valorilor Imobiliare și de Investiții (ASIC) a declarat: „Atât autoritățile de reglementare cât și industria trebuie să lucreze împreună pentru a recolta oportunitățile, în timp ce reduce riscurile„.

Consultarea cu guvernul nu garantează comunității Bitcoin că va primi totul de pe lista de dorințe de reglementare. Dar chiar și o victorie mică poate avea un impact mare. Fie că este o supunere față de propunerea BitLicense, o consultare cu impozitarea Oficiului Australian sau o discuție ”unu la unu” cu un membru local al parlamentului, fiecare discuție contează și fiecare contribuție ajută la modelarea formei de ansamblu.

Fii tenace și determinat în apărarea juridică Bitcoin. Amintește-ți: mierea bate oțetul. Mâinile jos. De fiecare dată. Nu subestima puterea de raționament persuasivă și nu pierde aceste oportunități incredibile de a lua parte la modelarea viitorului Bitcoin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *