6.000 de comercianți din România pot opta acum pentru plățile Bitcoin

11 decembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Screen-Shot-2014-08-06-at-9.45.47-AM

Una dintre cele mai mari servicii de plată online din România integrează o opțiune Bitcoin în serviciile sale pentru comercianți.

Netopia mobilPay a declarat că măsura va oferi mai mult de 6.000 de parteneri comercianți cu amănuntul, cu capacitatea de a procesa plăți Bitcoin fără costuri suplimentare de dezvoltare.

Pentru a face posibilă integrarea, compania a incheiat un parteneriat cu un schimb Bitcoin român numit BTCXChange și compania olandeză-română intitulată Coinzone.com.

Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay, a declarat pentru CoinDesk:

Noi vedem un mare viitor pentru Bitcoins, cu toate acestea, nu putem estima impactul asupra pieței. Există o mulțime de lucruri de luat în considerare. Noi stabilim bazele, iar viitorul ne va spune dacă avem dreptate (sau nu) .

El a explicat că societatea va stabili taxele procentuale „foarte mici” de tranzacții și lucrează la simplificarea modelului de acceptare pentru a permite o adoptare mai rapidă.

Tranzacțiile Bitcoin vor vedea cu siguranță o creștere în următoarele șase luni și probabil privim spre o creștere de până la 100.000 €,  în primele luni„, a spus Eram.

Compania – care este specializată în tranzacții mici cuprinse  în intervalul de € 0.50 până la 20.00 € – procesează în prezent aproximativ 50% din toate plățile mobile din România, în funcție de CEO, și oferă o gamă de servicii cum ar fi plățile prin SMS sau telefon și plata cu cardul de credit.

Cultivarea ecosistemului Bitcoin

Scopul companiei pentru cryptocurrencies, a continuat Eram, este de a crea un mediu în care Bitcoin este larg acceptată, creând un ecosistem bazat pe tehnologia blockchain.

Eram a explicat:

Am deschis procesările Bitcoin și le-am făcut disponibile tuturor comercianților noștri în număr de peste 6.000 (online și offline). Implementarea Bitcoin este un serviciu pentru care se poate opta. Acest lucru se datorează României și regulamentul UE și este practic realizat prin verificarea „Vreau să accept Bitcoin” în portalul nostru de plată.”

România are o comunitate Bitcoin vibrantă, a adăugat el, cu ATM-uri Bitcoin, punct de vânzare (POS), servicii care acceptă și vând Bitcoins, împreună cu cel puțin un schimb operativ.

Puteți cumpăra Bitcoin la mai mult de 2.000 de ZebraPay și QIWI Kiosk terminale în întreaga țară. Nu cred că există vreo țară în care este mai ușor să obți Bitcoin. Le puteți cumpăra literalmente la fiecare colț„, a spus Eram.

Compania a lansat de asemenea un portofel mobil în România, în parteneriat cu MasterCard. În timp ce compania are în vedere integrarea Bitcoin în portofel, Eram admite că acest lucru este „o mică intindere„.

Netopia mobilPay a fost încorporată în 2003 și are în prezent birouri în București, România și Sunnyvale, California. Este activă în România și Mexic cu mai multe servicii în materie de plăți. Compania a procesat 810.000 de tranzacții în primul trimestru al anului 2014, în creștere cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *