Cum să investești în Bitcoin fără să pierzi nimic

14 iunie 2014 securitate

Articol scris de Wu Mihu

Bitcoin_l

Bitcoin a desprins multe dintre barierele cu care oamenii obișnuiți se confruntă din punct de vedere financiar. Una dintre cele mai importante moduri de a face acest lucru este de a deschide o piață a activelor speculative, care sunt ușor de accesat și au un potențial extrem de profitabil. Vorbesc, desigur, despre Bitcoin în sine ca un activ speculativ.

Să recunoaștem, cei mai mulți dintre noi am ratat începutul unei oportunități din care puteai face mulți bani cu puțin efort, iar această oportunitate este Bitcoin. Dacă am fi investit în monedă la început când a fost inventată sau pur și simplu la începutul anului 2013, am fi fost putred de bogați acum. Dar asta nu înseamna că s-a terminat acum. Acestă politică este încă din primele zile ale tehnologiei, dacă dețineți Bitcoin chiar acum, sunteți  un adept la început.

Ziua de tranzacție a Bitcoin nu este pentru oricine. Este riscant, stresant și le dă mai multă bătaie de cap majoritatea utilizatorilor decât să-i ajute. Dar ce spune-ți despre a investi Bitcoin pentru un termen lung? Ce se întâmplă dacă doriți să vă bazați pe monedele dumneavoastră Bitcoin o lungă perioadă de timp și să le vindeți în douăzeci de ani, cand (sperăm) moneda va valora mult mai mult decât valorează acum.

Deci, cum ar trebui Bitcoin să fie folosit de către investitori pe termen lung și cum pot investitorii să păstreze Bitcoin în condiții de siguranță?

În primul și în primul rând, va trebui să dobândească niște monede Bitcoin. Avem un ghid pentru asta, dar odată ce au niște Bitcoin, va trebui să decidă unde să-l depoziteze. Coinbase și site-urile ca și acesta furnizează servicii deosebite însă acestea nu sunt destinate pentru depozitarea pe termen lung.

Asta nu înseamnă că nu se poate cumpăra Bitcoin prin Coinbase sau alte portofele bazate pe web, pur și simplu, după aceea, ar trebui să le păstrați într-un portofel separat pe care o să-l controlați de pe actualul dumneavoastră hard disk. Însă nu este de ajuns ca să vă păstrați monedele complet în siguranță, Windows este plin de vulnerabilități.

Odată ce ați achiziționat suficiente monede, ar fi foarte dureros să le pierdeți, de aceea ar trebui să le mutați într-un portofel deconectat – ”depozitare la rece”, o metoda frecvent menționată. Portofelele deconectate pot fi stocate pe un calculator care nu are acces la internet sau și mai bine, imprimate pe bucăți de hârtie, numite portofele de hârtie. Atâta timp cât cheile private nu sunt stocate pe orice calculator care este conectat la internet, Bitcoin ar trebui să fie complet sigur.

2210

 

Odată ce ai niște Bitcoin, trebuie să te decizi unde depozitezi.

Blockchain.info și Coinbase, amandouă pot fi utilizate pentru un portofel de hârtie, dar dacă preferi să nu depinzi de ele, bitaddress.org e ușor de folosit pentru a configura un portofel de hârtie unde puteți să adăugați bani.

Odată ce monedele tale Bitcoin sunt în siguranță într-un portofel de hârtie, îl puteți ascunde undeva (să nu uitați unde) iar monedele vor fi în siguranță completă. Chiar mai bine, prin utilizarea cheii publice a portofelului de hârtie, puteți continua să acceptați plăți și să adăugați mai multe monede Bitcoin în contul dumneavoastră.

Un alt lucru care trebuie luat în considerare, la fel precum toți bunii investitori, este diversitatea. În timp ce alte monede urmează să valoreze mai puțin, există câteva monede valoroase pe care le-ai putea folosi pentru a acoperi pariurile pe Bitcoin. Dogecoin, Litecoin, Darkcoin, NXTcoin, și Peercoin, toate dețin o valoare semnificativă și pot fi folosite pentru a vă face portofelul cu crypto monede mai sigur. Cu toate acestea trebuie să fiți atenți, la fel de volatil ca prețul Bitcoin, alte monede tind să fie și mai volatile. Ele, de asemenea, riscă mai mult să-și piardă permanent din valoare.

Este recomandat să aveți în vedere comunitățiile și companiile implicate. Știrile pot afecta prețurile Bitcoin și alternativele sale, de aceea este important să se țină evidența problemelor de securitate cu care se confruntă Bitcoin, schimburile și diversele mecanisme de depozitare.

Nu este ultima opțiune pentru cei care își doresc să investească Bitcoin, poți lăsa pe altcineva să facă asta pentru tine. La fel precum stocurile tradiționale, companiile care investesc Bitcoin pentru oameni au apărut. Bitcoin Investment Trust permite investitorilor să cumpere acțiuni în cadrul companiei. Bitcoin Investment Trust investește exclusiv în Bitcoin. Deoarece acesta este singurul lucru în care compania investește, prețul companiei este legat de Bitcoin. Acest lucru permite potențialilor investitor să pună banii în monede Bitcoin fără să aibă vreo grijă în ceea ce privește sfaturile de mai sus cu privire la cumpărare și stocare.

Dezavantajul acestui fapt este că nu sunteți de fapt proprietarul monedelor Bitcoin, doar a unei părți din companie care este făcută în întregime din Bitcoin. Dacă se întâmplă ceva cu Bitcoin Investment Trust, se întâmplă și cu mondele dumneavoastră Bitcoin. Totuși, când vine vorba de bani, oamenilor le place să aibă încredere în cât mai puține persoane posibil. Investiția Bitcoin într-o societate presupune că aveți încredere în companie.

În ciuda sentimentului că boom-ul Bitcoin a trecut, de fapt, moneda încă este la început. Nimic nu este garantat în această lume, dar dacă Bitcoin ajunge la potențialul său deplin, atunci valoarea sa este doar la începutul creșterii sale. Poate merge în sus sau în jos de-a lungul lunii, săptămânilor sau chiar zilelor, însă pe termen lung, BTC are una dintre cele mai bune raporturi de risc/recompensă față de orice investiție din ziua de astăzi. Cheia este să știi cum să păstrezi monedele în condiții de siguranță și în mâinile tale în următorii ani și decenii.

Sursa: cointelegraph

2 comments

  1. Florin Moisa spune:

    Eu mi-am scos pentru mai multe monede portofele pe hartie si sunt foarte practice…stii ca ai portofel pentru orice moneda vrei.
    Am folosit https://portofel-de-hartie.net si are si limba romana si cam toate monedele posibile.

    Foarte bun articolul. Recomand portofele de hartie la incepatori si pentru a face cadouri!

  2. Oty spune:

    E util și dacă investești o suma mică in BTC pe termen lung cam 100 $?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *