Cum putem face Bitcoin să fie mainstream? – II

10 noiembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Bitcoin-mainstream-01

Presa rea

Drumul Bitcoin al adoptării de masă poate fi, de asemenea, împiedicat de către o parte a presei rele de care a avut parte. O mulțime de oameni sunt încă convinși că Bitcoin a intrat în faliment din nou în luna februarie, cugetă Voorhees, argumentând că dezastrul Mt Gox a fost „un imens net negativ” pentru Bitcoin. Cea mai mare problemă au constat în daunele reputaționale care au fost provocate în mass-media, a spus el.

Din cauza raportării necorespunzătoare de către mass-media, mulți oameni tind să îmbine Mt Gox cu Bitcoin însăși„, a adăugat Ver. „Aceasta este o problemă uriașă, care trebuie să fie corectată.” Titluri precum „Bitcoin merge prost” și „Sfârșitul Bitcoin” sunt exemple bune de ale unei prese greșiet și ale reputației dăunatoare pentru moneda digitală.

Alții se concentreză asupra scandalul din jurul Silk Road, mai degrabă decât pe beneficiile Bitcoin.

Silk Road poate fi pe termen lung, bun pentru adoptarea Bitcoin, spun comentatorii. Voorhees a susținut că această piață a contribuit la procesul de bootstrap de uz comercial al rețelei Bitcoin, în primele zile. Fenimore este convins că site-ul de trafic de droguri Ulbricht a ajutat pentru a demonstra capacitățile Bitcoin, ca un sistem de transfer de valoare – și că eliminarea ulterioară a confirmat legitimitatea Bitcoin pentru mulți.

Concepțiile greșite publice în legătură cu Bitcoin nu vor dispărea peste noapte, chiar dacă mass-media de masă le va corecta. În schimb, Fenimore expediază neinformarea la categoria „adoptatori cu întârziere„, care va fi condusă reptat la Bitcoin. Acest grup de oameni nu se vor fi adoptatori până în punctul în care se va putea demonstra că acest lucru este mult mai ieftin decât o non-entitate care adoptă.

Promovarea unui concept descentralizat

Una dintre cele mai mari forțe Bitcoin este sprijinul său la nivel local. Aceasta este, de asemenea, una dintre slăbiciunile sale, deși, pentru că îi lipsește o narațiune coerentă, ceea ce face dificil de a prezenta un singur mesaj, puternic în același fel în care, să zicem, fondatorii PayPal au făcut.

Voorhees a concluzionat:

În cele din urmă trebuie doar să accepte că Bitcoin nu va primi popularitate pe partea din spate a unei campanii media corporatistă veche de peste cinci ani. Aceasta va primi popularitatea de la persoană la persoană, într-un proces murdar, organic.”

Asta nu înseamnă că comunitatea nu se poate organiza pentru a ajuta pe drum. Care este unicul și cel mai mare lucru pe care comunitatea Bitcoin îl poate face pentru a deveni mainstream cryptocurrency? Cei intervievați de CoinDesk au avut cu toții idei diferite.

Murck a susținut că finanțarea de dezvoltare de bază a fost crucială. Voorhees a vrut mai mulți furnizori de remitențe cu bugete de marketing mai mari. Ver a sugerat integrarea Bitcoin mai strâns cu piețele financiare, în timp ce Fenimore a declarat că „cel mai important lucru este suma totală a tuturor lucrurilor mici”.

Există un singur lucru care credeți că va putea stimula adoptarea Bitcoin de masă? Dacă da, anunțați-ne într-un comentariu mai în jos.

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *