Actul plății de timbre din 1862

11 noiembrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

În secolul al 19-lea, inflația făcea ca metalul în monedele oficiale de valoare mică să devină mult mai valoroase decât monedele însăși. Oamenii au tezaurizat aceste monede, cauzând un deficit. Pentru a face schimbări pentru clienți, companiile foloseau monede emise în mod privat, în formă de tokene cu valoare foarte mică.

Economiștii și politicienii au susținut că aceste monede private puneau în pericol economia și contribuiau la inflație. În jur de zece state au interzis emiterea de tokene în valoare mai mică de 5 dolari. Congresul, în timp ce a decis că un răspuns federal era unul prudent, a adoptat substanța legilor statului ca o secțiune secundară a actului plății de timbre din 1862, care sună în felul următor:

Oricine face, emite sau plătește orice cec, memorandum, token sau altă obligație cu suma mai mică de 1 dolari, intenționați să fie circulați ca bani sau să fie primiți sau utilizați sub legea banilor a Statelor Unite, nu ar trebui să fie sub acest titlu pentru mai mult de 6 luni.

Interpretările juridice ale acestui act indică faptul că un criteriu al acestui act îl reprezintă completarea cu o monedă oficială. În cazul din 1938 de la Curtea Supremă, aceasta a inversat o condamnare a unui lucrător pe calea ferată care a fost condamnat pentru violarea unui statut similar cu cel al actului din 1862, pentru emiterea privată a tokenelor pentru cu o valoare mai mică de 1 dolar ca rest pentru călătorii ce cumpărau biletele cu 5 dolari.

Aceste incidente erau insuficiente ca o chestiune de lege deoarece tokenele nu erau dovedite ca fiind „valută printată”. Mai important de atât, istoria legislativă pentru recodificarea actului a interpretat acest caz ca o înțelegere a instrumentelor financiare, precum cecurile, pentru cantități mai mici ce nu erau interzise.

Cu toate că motivațiile din spatele actului plății de timbre au fost de mult pierdute, legea nu a fost desfiinţată și a fost pusă în aplicare fără a lua în considerare felul în care lucrurile se desfășoară astăzi.

Un număr de „comunități ale monedelor” existente, precum Ithaca Dollars, Berkshares și LETS au evitat orice atac legal sub acest act prin crearea de tokene mai mari de 1 dolar. Aceste monede ar putea ajunge în afara actului deoarece au scopul de a circula doar local și totodată datorită scriptului acestora denominat în „ore”, în loc de dolari. Cu toate că cazul împotriva Liberty Dollars a fost în legătură cu acest act, monedele emise de aceștia nu au fost create niciodată pentru o valoare mai mică de 1 dolar.

Monedele virtuale globale, precum Lindel Dollars sau World of Warcraft Gold, ajung să fie în afara actului deoarece acestea nu se află în afara legii banilor din Statele Unite ale Americii. Aceste monede pot fi folosite doar pentru a achiziționa bunuri virtuale într-un mediu virtual particular, și precum monedele rambursabile doar în bunuri sau care circulă într-un spațiu limitat, acestea sunt puțin probabile să fie văzute ca competitori.

O perspectivă este că Bitcoin, la fel ca marea majoritate a monedelor digitale, este diferit de comunitățile monedelor, monedele digitale globale și certificatele cadou în feluri în care face Bitcoin mult mai probabil să ajungă sub acest act.

Înainte de toate, spre deosebire de comunitățile de monede, Bitcoin nu își limitează tranzacțiile doar la acelea cu o valoare mai mare de 1 dolar. În al doilea rând, câțiva factori indică faptul că Bitcoin intenţionează să concureze cu monedele oficiale. Bitcoinii nu sunt limitați la o zonă geografică particulară, însă în schimb sunt folosiți oriunde în întreaga lume unde dolarii pot fi folosiți.

Cu toate acestea, se poate susține faptul că Bitcoin este un token pentru o valoare mai mică de 1 dolar, intenționat să circule ca bani sau să fie primiți sau folosiți în legea banilor a Statelor Unite ale Americii, violând actul plății de timbre din 1862.

Având în vedere faptul că acest act are o vechime de 150 de ani, nu putem fi siguri de faptul că acesta ar trebui să se aplice în aceeași măsură și în prezent, iar cu toate că academicii au observat că acest act poate fi o problemă pentru monedele digitale, judecătorii nu au spus nimic oficial în legătură cu toate acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *