Cresterea numarului de locuri de munca amplifica cererea pentru cursuri de Blockchain

12 septembrie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Cererea crescuta de profesionisti din domeniul blockchain in sectorul bancar si financiar a condus si la o crestere a cererii pentru Bitcoin si cursuri legate de tehnologia blockchain.

Intr-un scenariu ideal, sectorul educational lucreaza impreuna cu industriile emergente, pentru a asigura un echilibru intre forta de munca calificata si oportunitatile de angajare. Dar nu este intotdeauna cazul, mai ales atunci cand vine vorba de tehnologia monedei digitale.

Nepotrivirea dintre locurile de munca disponibile si sectorul educational a dus la inscrierea multor profesionisti si studenti pentru diferite cursuri online pe domeniul Bitcoin si tehnologia blockchain. In prezent, exista doar un numar redus de universitati care ofera cursuri profesionale pe aceste teme. Dar din fericire, exista platforme de cursuri online care permit oamenilor sa invete, astfel incat angajatorii sa poata beneficia de un numar tot mai mare de profesionisti blockchain in institutiile bancare, financiare si IT.
O revista de top de afaceri a raportat recent cresterea brusca privind cererea pentru cursuri bazate pe criptomonede. Platforma Mooc, Coursera este un mare succes printre cei care aspira sa faca o cariera in domeniul tehnologiei criptomonezilor. Dar, aceste cursuri nu sunt limitate la Coursera. Si alte platforme online sunt, de asemenea, disponibile, satisfacand cererea tot mai mare si oferind diferite niveluri de cursuri de tehnologie blockchain.

O analiza recenta a locurilor de munca in sectorul bancar si finante a aratat cererea tot mai mare in listari de locuri de munca pentru expertii blockchain, din partea mai multor intreprinderi bancare de conducere si de tehnologie. Banci si institutii financiare puternice au investit in cercetarea si dezvoltarea de aplicatii bazate pe blockchain pentru operatiunile lor, iar cererea de personal este de asteptat sa creasca si mai mult.

25200305b8099e28367d455a5b084a7d
Deficitul de specialisti calificati pe blockchain reprezinta, de asemenea, un salariu marit pentru cei care indeplinesc cerintele de angajare. Jared Kenna, un investitor si antreprenor in sectorul monedei digitale a fost citat de revista spunand:

Furnizarea de oameni calificati care au experienta pe blockchain extinsa este destul de scazuta, iar cererea este in crestere rapida. Uneori, se ofera cate cinci locuri de munca pe zi…Un dezvoltator blockchain experimentat poate cere pe an chiar si 220.000 de dolari.

Jared considera ca singura modalitate de a completa cererea in acest moment este de a angaja un expert blockchain cu o multime de experienta, pentru a conduce o echipa de cei care tocmai au absolvit o tabara de boot blockchain (programe de curs pe baza tehnologiei blockchain). In prezent, exista doar in jur de 7000 pana la 8000 de persoane care pot lucra pe tehnologia blockchain la diferite niveluri de competenta, spune Jeff Garzik.

Multe companii doresc, de asemenea, efectuarea de tabare blockchain pentru angajatii din cadrul campusurilor, pentru a ii pregati pentru schimbarea viitoarei tehnologii la nivel mondial. Exista o multime de tutoriale si blog-uri disponibile pe internet, care explica diferite parti ale dezvoltarii blockchain. Cineva cu un fundal de lucru privind tehnologia poate gestiona procesul de lucru, pentru a deveni un dezvoltator blockchain decent, prin utilizarea acestor resurse.

Aceasta este o mica fereastra pentru furnizorii de cursuri de a oferi informatii actualizate despre tehnologia blockchain. Avand in vedere utilizarea tot mai mare a tehnologiei Ledger distribuite, ne putem astepta ca aceasta sa devina o parte a curriculum-ului standard, in zilele urmatoare.

blockchain_jobs

sursa: http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-09-08/blockchain-bootcamps-emerge-with-rising-demand-for-software-pros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *