Apple se pregateste pentru Bitcoin cu ultimele sale actualizari iMessage

9 septembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Apple Inc.,compania producatoare de hardware cu sediul in Cupertino incearca sa tina pasul cu cele mai mari aplicatii de chat, prin lansarea aplicatiei iMessage SDK pentru dezvoltatori. Acest lucru ofera un motiv in plus pentru comunitatea Bitcoin sa se bucure de Circle, aplicatia de plati bazata pe blockchain, ce va veni integrata cu iMessage in viitorul iOS 10 actualizat.
Includerea unui serviciu de plata bazat Bitcoin, direct in aplicatia proprie Apple, este o dezvoltare semnificativa. Acesta evolutie arata ca Apple si-a dat seama ca revolutia criptomonedelor este inevitabila.

20140206applebitcoin
Apple are o istorie de a rezista includerii aplicatiilor bazate pe criptomonede in App Store-ul sau. Recent, compania a cerut companiei Jaxx ce furnizeaza un Blockchain Wallet pentru a elimina suportul Dash, cu privire la aplicarea acestuia in cadrul noului iOS. Compania a blocat, de asemenea, cererile de Bitcoin din App Store de la ei, in trecut, numai sa le restabileasca la o data ulterioara. Chiar si aplicatiile portofelului Ethereum au fost supuse unui tratament similar la inceputul acestui an.

Tranzactii Apple in cadrul aplicatiei de chat iMessage

Se asteapta integrarea in cadrul Circle unei aplicatii terta parte, in iMessage, pentru a permite utilizatorilor sa execute tranzactii instantanee din cadrul aplicatiei de chat. Jeremy Allaire, CEO al departamentului financiar Circle, a fost citat de diverse publicatii spunand:
Integrarea Circle in iMessage reduce anumite impedimente…exista un obstacol, datorita faptului ca utilizatorul trebuie sa instaleze o aplicatie pe smartphone, astfel incat sa poata plati, urmand introducerea unui cod si o etapa de configurare. A face totul in cadrul aplicatiei iMessage este mult mai usor.

apple_bitcoin

Update-ul iOS-ului 10 este inca in stadiu beta. Acesta va fi disponibil pentru descarcare de la 13 septembrie 2016. Dispozitivele eligibile pentru acutualizarea over-the-air includ modele de telefoane mobile, incepand de la iPhone 5, iPod Touch 6, mini iPad 2, generatia 4-a de iPad, iPad Air (s) si iPad Pro (e).
In plus fata de varianta prezentata de Circle, iMessage este, de asemenea, preconizat sa includa Square Cash, Lyft si de Spring – o aplicatie de e-commerce.
Noul iMessage Apple pe iOS 10 va sprijini, de asemenea, autocolante, animatii si alte caracteristici similare cu cele de pe WeChat, Line, BBM, Facebook Messenger si alte aplicatii de chat.
Apple a inceput sa urmeze din ce in ce mai mult competitorii sai de pe piata dispozitivelor smart, prin deschiderea pentru dezvoltatori seturi terte SDK. Compania a anuntat, de asemenea, lansarea ultimelor sale modele de iPhone ieri, cu dimensiuni de ecran similar cu cel al modelelor emblematice Samsung Galaxy. Speram ca Apple va continua sa fie mai receptiv la aplicatiile de la terte parti si in cele din urma sa relaxeze politicile sale, pentru a include altele criptomonede decat Bitcoin, Ethereum, Litecoin etc.

btcapple05ae4

sursa: https://www.wired.com/2016/09/heres-everything-apple-announced-today/

https://steemit.com/bitcoin/@spartanza/apple-is-adding-a-bitcoin-wallet-to-imessage

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *