Costurile economice și de mediu ale mineritului de Bitcoin

23 iunie 2014 minerit

Articol scris de Wu Mihu

Hass McCook este un inginer Oxford MBA, autorizat și proaspăt în această treabă. El a cercetat Bitcoin în ultimele luni și a aderat la consiliul consultativ Lifeboat Foundation’s New Money System.

Aici, în primul dintr-o serie de articole sustenabile Bitcoin, el caută să analizeze factorii economici și de mediu implicate în procesul de minerit Bitcoin.

1

A fost multă incertitudine în ceea ce privește durabilitatea rețelei Bitcoin, cu această fascinantă tehnologie în curs de formare se confruntă cu mai multe plângeri nefondate care spun că nu este extrem de durabil din punct de vedere social, economic și de mediu.

Prin urmare, am efectuat cercetări pentru a respinge sau a sprijini aceste afirmații ca să ofer o comparație de ordine a mărimii sustenabilității relativă Bitcoin în comparație atât cu industria actuală de banking dar și cu industria producției de aur și procesul fizic de imprimare și batere a monedei.

De fapt, cercetarea mea a constat în informațiile publice disponibile pe scară înaltă care resping cu tărie că Bitcoin este o monedă nesustenabilă și arată că impactul social, de mediu și economic sunt o fracțiune minusculă a impactului pe care atât averea moștenită cât și sistemele monetare îl au asupra societății noastre și a mediului.

Rezultatele acestei cercetări au fost transformate într-o serie de articole pentru CoinDesk (din care acesta este partea 1), care examinează factorii economici și de mediu ale mineritului de Bitcoin.

Frauda tranzacțională

Deoarece Bitcoin este rezistent la frauda tranzacțională și toate tranzacțiile pot fi urmărite prin registrul său public, nu există externalități sociale negative sau costuri rezultate direct sau indirect din mineritul de Bitcoin.

Chiar dacă adresele Bitcoin sunt cu pseudonim, o echipă bună de detectivi sunt capabili să prindă un criminal care nu este profesionist și meticulos în a-și ascunde urmele, ceea ce este dificil să faci pe un registru public.

Cea mai mică greșeală va face pe oricine ușor de identificat de către autorități, iar ratele de detectare penale vor fi mult mai mari decât rata de succes de 1% de care se bucură autoritățile în recuperarea banilor spălați (Oficiul ONU pentru Droguri și Criminalitate, 2008).

Ipoteze ale impactului economic și de mediu

Tabelul de mai jos prezintă câteva exemple de tehnologii de minerit ASIC care sunt disponibile în prezent (Sursa: Bitcoin Wiki, 2014), precum și eficiența energetică pe GH de hashing a puterii.

Datorită mișcării rapide și natura perfect competitivă a rețelei Bitcoin, se presupune că hashrate și performanța consumului de energie afișat de către aceste unități va satura în curând piața mineritului și cel mai probabil o va depăși într-o măsură semnificativă la fiecare șase până la 12 luni.

Hass-McCook-table-181

**HashCoins au avut mai multe dificultăți de producție de la falimentul HashFast și vor fi luate în considerare în continuare.

*** Minerscube și Extolabs par a fi entități de înșelătorie, ca urmarea a utilizării reduse de energie și hashrate neobișnuit pentru punctul de preț, precum și lipsa de informații cu privire la reputația disponibilă pe internet ale companiilor. În orice caz, nu este dincolo de sfera imaginației ca să te aștepți să vezi aceste hashrates și cifre de performanță energetică în 6-12 luni (cifrele de performanță Extolabs chiar mai devreme), care vor merge mai departe pentru a reduce impactul rețelei Bitcoin asupra mediului .

Cele mai bune performanțe ASIC de la legitimație, energie electrică și din punctul de vedere a prețului este KnC Neptune ASIC,  iar în cazul de bază va presupune că întreaga rețea Bitcoin este alimentată de către ei în vederea respectării legilor economice ale concurenței perfecte și ipotezele enumerate mai în sus.

Costurile de mediu a mineritului de Bitcoin

 

Cu o rețea hashrate de 110 milioane GH / s, rețeaua are nevoie de 0.7333 x 110 milioane Watts = 80666 kW. Aceasta echivaleaza cu 80,666 kW x 24 ore / zi x 365.25 zile / an = 707120500 kWh / an.

Aceasta echivaleaza cu 2540000 GJ / an, si 424725 de tone de CO2/an.

La $ 100/MWh, această energie electrică ar costa 70.712 milioane dolari / an.

Tabelul de mai în jos reprezintă diferite utilizări ale energiei, amprenta de carbon, iar costurile energiei electrice presupunând o gamă diferită de W/ GH cu o eficiență medie a rețelei, însă menținând o rețea hashrate de 110 milioane.

Hass-McCook-table-191

 

Deși industria minieră Bitcoin ar trebui să fie eficientă, în teorie, precum și cei mai mari mineri s-ar fi de așteptat să aibă echipamentul cel mai eficient, acest lucru nu este ușor de dovedit. Diferența dintre minerii cei mai eficienți și cei mai puțin eficienți este destul de clară și este logic ca marii mineri profesioniști să reinvestească profiturile continuu în actualizarea echipamentelor lor de mai multe ori pe an.

Făcând o presupunere pe baza oridinului de magnitudine a studiului comparativ, voi presupune că industria nu este eficientă, iar eficiența medie enegetică a rețelei este la limita superioara, 1,1 W / GH – cu 30% mai puțin eficientă decât unitățile KnCMiner Neptune.

Această indemnizație generoasă va acoperi, de asemenea, impactul de producție ASIC, precum multe studii arată că majoritatea impactului brut de realizare a electronicelor se întâmplă în timpul utilizării lor, ci nu în timpul producției acestora.

De asemenea, 98% din deșeurile electronice sunt complet reciclabile (MRI, 2014).

Costurile economice ale mineritului

Ciclul de minerit este dificil de interpretat, deoarece aceasta depinde de prețul de piață Bitcoin.

Similar cu marii mineri de aur, atunci când prețul de piață al activului suport scade, minerii au tendința de a-și păstra activele pentru a restricționa aprovizionarea, provocând o eventuală creștere a prețurilor. Minerii care nu își pot permite să facă acest lucru în mod obișnuit își opresc echipamentul și iasă din jocul minier.

Când prețul de piață crește, acesta atrage mai mulți mineri în joc, ajutând la creșterea rețelei hashrate și dificultății, care necesită cheltuieli de capital suplimentar de la minerii care revin, ceea ce duce, de asemenea, la creșterea costurilor de exploatare.

Atâta timp cât prețul de piață depășește costul minier, minerii vor intra pe piață, și atât timp cât costurile de exploatare depășesc prețul de piață, minerii fie o să abandoneze jocul, fie își păstrează provizii – la fel cum fac minerii de mărfuri fizice.

Creșterea de dificultate a fost destul de consistentă pe parcursul anului trecut, cu tipice creșteri hashrate bilunare, între 10 % și 20 % (BitcoinWisdom, 2014). Din acest motiv, durata utilă de viață a celor mai multe echipamente de minerit este, aproximativ, de numai trei până la șase luni.

Cheltuieli de investiție

Teoretic, trecerea de 110 milioane GH / s hashrate în jos în unități KnCMiner Neptun ASIC echivalente (3.000 GH fiecare), duce la aproximativ 36670 de unități, la un preț de 9.995 dolari fiecare – un total de $ 366.5m.

Presupunând că trebuie să fie cheltuite de două ori pe an, cheltuielile de capital (CAPEX) care trebuie investite în rețea sunt de aproximativ 733m $. La blocul actual, recompensa este de 25 de monede Bitcoin la 10 minute, 1, 314, 900 de monede Bitcoin sunt exploatate pe an. Aceasta echivalează cu cheltuieli de capital anual de 733 dolari m/1.3149m de monede Bitcoin = 557.45 dolari pe Bitcoin.

Pentru minerii de la CoinTerra care utilizează mai puțină eficiență, fiind o rețea medie de referință, CAPEX anual ar echivala cu 659.9m dolari pe an, sau 501.85 dolari per monedă.

În concordanță cu acest raport, voi lua o cifră medie de 530 dolari pe monedă sau 696.9m $.

Cheltuieli operaționale

Precum am calculat mai devreme, cheltuielile operaționale anuale de energie electrică (OPEX) pentru o rețea medie CoinTerra ar fi de 106.1m $, sau 80.69 dolari per monedă.

Folosind cifrele de consum KnCMiner, costurile de exploatare pe monedă ar fi de 70,710,000 dolari, sau 53.77 dolari per monedă.

În concordanță cu acest raport, voi lua o cifră medie de 67.23 dolari per monedă, sau 696.9 milioane dolari.

Costul total

Adăugând ciferele CAPEX și OPEX rezultate într-un cost al mineritului de Bitcoin de 597, 23 $ și un cost total anual de 785, 3m $. În mod interesant, acesta este prețul exact Bitcoin în momentul scrierii.

Ar trebui să fie de așteptat ca prețul Bitcoin să crească proporțional cu costurile CAPEX și OPEX bazat pe hashrate din acest punct înainte.

Este un drum lung pentru a explica ciclul prețului de piață Bitcoin, iar asta ne oferă perspective în prețuri minine locale după ce ciclul Bitcoin explodează.

Hass-McCook-table-201

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *