Coreea de Sud legalizeaza oficial Bitcoin

25 iulie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Coreea de Sud legalizeaza in mod oficial trade-urile internationale Bitcoin si se afla pe punctul de a oferi un cadru de reglementare pentru platformele si schimburile comerciale Bitcoin. In data de 3 iulie, Reprezentantului Partidului Democrat din Coreea, Yong-jin Park, a declarat ca guvernul sud-coreean este gata sa reglementeze piata Bitcoin.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy83ZThiMTE0MDRiMjQzYWI5MWJjMGQwZGYxNmM5OGQxMi5qcGc=

Potrivit lui Park, el a prezentat trei revizuiri pentru a construi un set de cadre de reglementare pentru utilizatorii si intreprinderile Bitcoin, pentru a facilita in continuare cresterea pietei de criptomonede din Coreea de Sud si a industriei aferente.

Unul dintre revizuirile propuse autoritatilor de reglementare financiara din Coreea de Sud a solicitat intreprinderilor Bitcoin si platformelor de tranzactionare sa-si pastreze capitalul de cel putin 436.000 de dolari si facilitatile de procesare a datelor pentru scopurile Know Your Customer (KYC) si anti-spalare a banilor (AML). Son ji-hyoung, pentru editorialul Herald din Coreea de Sud a declarat:

In conformitate cu proiectul de lege care vizeaza revizuirea Legii privind tranzactiile financiare electronice, comerciantii, brokerii sau alte entitati de afaceri implicate in tranzactiile cu criptomonede vor trebui sa obtina aprobarea de reglementare din partea Comisiei pentru servicii financiare. Cerintele includ mentinerea capitalului de cel putin 500 de milioane castigati in moneda locala, echivalentul a 436.300 de dolari si facilitati de prelucrare a datelor.

De atunci, guvernul sud-coreean a introdus mai multe cadre de reglementare pentru industria Bitcoin. Desi industria Bitcoin din Coreea de Sud nu a fost pe deplin reglementata inca, guvernul sud-coreean a legalizat oficial furnizorii de servicii Bitcoin pentru a facilita platile, transferurile si tranzactiile.

Publicatiile locale, inclusiv Core Herald, au raportat ca noua lege privind tranzactiile valutare din Coreea de Sud a inceput sa permita companiilor Fintech si furnizorilor de servicii Bitcoin sa fie aprobate de Serviciul de Supraveghere Financiara (FSS), autoritatea de reglementare financiara din Coreea de Sud. Ca si Filipine, Coreea de Sud a legalizat oficial Bitcoin ca fiind o metoda de remitere, permitand companiilor fintech sa proceseze tranzactiile utilizatorilor de pana la $ 20.000.

Atunci cand guvernul din Coreea de Sud legalizeaza pe deplin piata Bitcoin si industria in viitorul apropiat, atunci Bitcoin va fi perceput ca o moneda oficiala, pe langa o metoda de remitere, ca si in Japonia. Volumele de tranzactionare ale bursei sud-coreene Bitcoin vor inregistra, ca urmare, o rata de crestere exponentiala.

Potrivit surselor de date de piata, piata de schimb valutar sud-coreean Bitcoin procesează peste 14% din tranzactiile globale Bitcoin, fiind cea de-a treia piata cripto dupa SUA si Japonia.

324

sursa: http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20170703000867

https://cointelegraph.com/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *