Consortiu banci ruse utilizeaza un Ledger bazat pe Ethereum

4 august 2017 bitcoin, blockchain, ethereum

Articol scris de Mirona Noru

Consortiul format din bancile ruse utilizeaza Ledgerul bazat pe Ethereum, dupa ce guvernul si-a manifestat suportul pentru implementarea tehnologiilor in sistemele de lucru.

Russia-blockchain-legalize-plan

Consortiul utilizeaza un blockchain bazat pe Ethereum, pentru a face platile mai rapide si mai sigure, potrivit Bloomberg. Bancile, inclusiv VTB Group si Sberbank PJSC, au format un grup de lucru bazat pe tehnologia distribuita numita Masterchain, care utilizeaza un protocol Ethereum modificat.

Registrul respecta standardele de securitate ale tarii, potrivit Asociatiei FinTech, pe care banca centrala o sprijina. Cu doua luni in urma, presedintele Vladimir Putin s-a intalnit cu fondatorul monedei digitale Ethereum, Vitalik Buterin, fapt care semnaleaza o schimbare in pozitia guvernului cu privire la criptomonede, tinand cont ca anul trecut, Ministerul de Finante a amenintat cu arestarea si inchiderea celor care folosesc valute digitale.

Vyacheslav Putilovsky, analist la Expert RA, o companie de rating din Moscova, a declarat ca Rusia reprezinta o piata bancara foarte dezvoltata, iar bancile de varf doresc sa se alinieze; si chiar sa isi depaseasca concurentii occidentali in adoptarea unei astfel de tehnologii. Tehnologia Blockchain poate fi utilizata pentru a verifica drepturile de proprietate intelectuala, acordurile contractuale si registrele publice fara intermediari.

Consortiul R3 al bancilor din S.U.A., in luna mai, a reusit sa economiseasca suma de 107 milioane dolari dupa implementarea tehnologiei revolutionare blockchain de la membrii sai, dintre care enumeram HSBC Holdings PLC si Bank of America Corp.

Un registru distribuit ar putea reduce costurile pentru inregistrarea certificatelor de credit ipotecar cu pana la 80%, in plus fata de accelerarea proceselor de lucru prin inlaturarea intermediarilor ca notarii publici; consortiul a mentionat aceste aspecte pozitive intr-o lucrare alba.

Bancile rusesti doresc sa inceapa aplicarea sistemului de credite ipotecare pana la mijlocul anului 2018. Consortiul include, de asemenea, TSC Group Holding PLC, Bank Otkritie FC si Alfa Bank.

c187890417176210737

sursa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-08-01/russia-s-banks-prepare-to-hit-the-gas-on-digital-currency-use

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV