Congresul american sustine tehnologia blockchain si Bitcoin

21 iulie 2016 accepta bitcoin, bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

O noua rezolutie prezentata catre Camera Reprezentantilor din Statele Unite ale Americii cere statului sa dezvolte „o politica nationala pentru tehnologie„, care ar include blockchain si valute digitale.

America nu este cunoscuta cu exactitate pentru pozitia sa pro-Bitcoin in aceste zile. Dar, aceasta situatie se va schimba, dupa ce o rezolutie politica natională pro-Bitcoin a fost introdusa in Congres saptamana aceasta. Aceasta este o veste pozitiva pentru Bitcoin si inovarea blockchain in S.U.A., presupunand ca aceasta rezolutie va fi aprobata, desigur.

shutterstock_380455990-825x510

Autorii rezolutiei, congresmenii Adam Kinzinger (republican, statul Indiana) si Tony Cardenas (democrat, statul California ), cred ca „ valute alternative non- fiat” sunt acolo pentru a inlocui „tehnologia de plati veche de cateva decenii„, utilizata de institutiile financiare. Rezolutia a fost trimisa Comisiei pentru Energie si Comert.

H.R. 835 , asa cum aceasta rezolutie este etichetata, solicita elaborarea unei politici nationale care sa incurajeze dezvoltarea Bitcoin si blockchain. Din moment ce ambele industrii nu pot fi controlate de catre guvern sau de banci, a existat o abordare mai degraba ostila fata de aceste concepte pana in prezent.

O noua rezolutie, H.R. 835

Statele Unite ale Americii ar trebui sa dezvolte o politica nationala pentru a incuraja dezvoltarea de instrumente pentru consumatori, necesare pentru a invata si de a-si proteja bunurile intr-un mod care sa le maximizeze, iar dispozitivele conectate la sistem detin aceasta proprietate; ele pot stimula cresterea economica viitoare, pot crea noi forme de comert si piete noi. ” au declarat cei doi congresmeni, autorii acestei rezolutii.
Cardenas si Kinzinger accentueaza faptul ca tehnologiile financiare creeaza noi oportunitati „pentru 24,8 milioane de familii cu un acces dificil la serviciile financiare.

Cu toate ca trecerea unei astfel de rezolutii -in cazul in care acest lucru se intampla vreodata- este un pas important in directia corecta, acesta va deveni primul pas de-a lungul drumului spre inovare.
O noua rezolutie acceptata in domeniul tehnologiei nu inseamna in mod automat ca Senatul este pro pentru aceasta propunere, deoarece acesta va trebui sa revizuiasca propunerea de rezolutie si sa o voteze separat.
In plus, este putin probabil ca nu va fi modificata aceasta rezolutie H.R. 835 intr-o etapa ulterioara. Elaborarea proiectului politicii adecvate pentru a permite inovatia in Bitcoin si blockchain este de cea mai mare importanta. Crearea de noi reguli si orientari se va face prin crearea legislatiei viitoare sau de agentiile care modeleaza ecosistemul.

CbRiEdIWwAIAmVg

Mai important , H.R. 835 nu este o rezolutie obligatorie prin orice mijloace. De asemenea, nu este specifica, desi este evident ca atat Bitcoin, cat si blockchain, sunt subiectele de discutie principale. Aceasta rezolutie solicita, de asemenea, asupra guvernului Statelor Unite, de a promova tehnologii alternative care „sa sprijine transparenta, securitatea si autentificarea” si indeamna inovatorii sa dezvolte tehnologii care sa sprijine comertul de bunuri de consum. Documentul a fost salutat de multi sustinatori ai noii tehnologii, printre care Jerry Brito, director executiv al companiei non- profit Coin Center. „Rezolutia propusa de Kinzinger arata ca multi din Congres inteleg ca guvernul federal ar trebui sa adopte politici care sa incurajeze inovatiile blockchain sa se dezvolte„, a spus acesta.

Participantii au discutat despre posibile aplicatii ale tehnologiei blockchain si impactul acestora asupra consumatorilor, precum si mediul de reglementare pentru Bitcoin. Intre timp, recent, inainte de numirea sa in calitate de candidat la presedintie, Hillary Clinton, a promis sustinerea tehnologiilor inovatoare, inclusiv blockchain, in initiativa sa privind Programul pentru inovatie si tehnologie.

sursa: http://www.coinfox.info/

http://www.newsbtc.com/

https://legiscan.com/US/text/HR835/id/1423419

http://bitcoinromania.ro/bitcoin/candidatul-la-presedintie-hillary-clinton-promite-sprijin-pentru-blockchain/

https://www.congress.gov/bill/114th-congress/house-resolution/569/text

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *