Clima este favorabila pentru dezvoltarea Bitcoin in Rusia

15 noiembrie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Clima tehnologiei blockchain din spatele Bitcoin este favorabila pentru dezvoltare. Pentru prima data, un eveniment legat de criptomonede are in componenta membrilor un parlamentar rus, printre vorbitori, dovedind ca statul rus este interesat de blockchain.

Conferinta Blockchain & Bitcoin a avut loc in Rusia, (este a doua oara cand Moscova gazduieste acest an) in centrul de congrese digitale, in centrul capitalei. In ciuda vremii grele, multi jucatori cheie din industrie si experti in criptomonede au participat la evenimentul din 10 noiembrie.

bitcoin_eng

La unele prezentari, cele doua sali ale conferintei au fost supra-aglomerate dincolo de capacitatea lor, dovedind inca o data clima propice pentru dezvoltare din statul rus. Caracteristica unica a ultimei conferinte blockchain din Moscova este, fara indoiala, prezenta in randul vorbitorilor a unui reprezentant al Dumei de Stat din Rusia.

Elina Sidorenko, seful grupului parlamentar privind evaluarea inter-riscului in domeniul criptomonedelor, a rezumat pozitia oficiala actuala a statului fata de valutele descentralizate. Sidorenko a confirmat ca functionarii nu le mai considera ca o amenintare, in schimb recunoscand potentialul lor financiar.

Un avocat specializat in criptomonede si reprezentantul Deloitte din Rusia, Artem Tolkachev a vorbit despre reglementarea de stat in privinta blockchain. Potrivit lui, tara poate elabora un cadru de reglementare pentru tehnologia blockchain chiar din 2017.

Kirill Ivkushkin de la Sberbank face referire la un anumit „cerc blockchain” din cadrul conducerii bancii. El crede ca criptomonedele nu vor conduce organizatiile financiare traditionale de pe piata. Cu toate acestea, blockchain poate fi benefic pentru banci in mai multe moduri, cum ar fi automatizarea si stocare datelor de inregistrare.

Russia High Resolution Bitcoin Concept

Stepan Gershuni, Director de Produs la BitFury, a facut o prezentare cu privire la un eventual consens intre modelele blockchain publice si private. El a discutat, de asemenea, despre practicile de implementare a blockchain la nivel guvernamental.

Dimitry Starodubtsev, director al cyber.Fund, a prezentat produsul lor recent – reteaua sociala bazata pe blockchain, numita Golos. Starodubtsev a invitat oaspetii sa se alature Golos ICO, care va avea loc la inceputul lunii decembrie.

Firma Bitcoin chineza BitKan, reprezentata de Darya Petrova, a impartasit planurile lor de a intra in piata CIS (Commonwealth of Independent States). In plus, Petrova a oferit o prezentare detaliata a pietei si reglementarea Bitcoin in China.

Un numar mare de start-up-uri Bitcoin au afisat o serie de produse gata de utilizare in cadrul conferintei. Astfel, Bitlish a instalat un bancomat Bitcoin in holul de conferinte, care a permis oaspetilor sa cumpere Bitcoins pentru ruble pe loc. Potrivit companiei, aparatul va fi gata pe piata anul viitor. Fondatorul procesorului de plata Wirex, Roman Potemkin a prezentat cardul de debit Bitcoin, care permite, de exemplu, cumpararea de cafea Starbucks pentru Bitcoins.

blockconf

sursa: http://bitcoinconf.moscow/en/article/elina-sidorenko-kriptovalyuta-neinteresna-prestupnikam-56559

http://bitcoinconf.moscow/en

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *