Comisia Europeana propune un proiect pilot Blockchain RegTech

30 martie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Comisia Europeana propune implementarea unui proiect pilot Blockchain RegTech, care sa ajute ramura executiva a Uniunii Europene in domeniul reglementarii directivelor.

Potrivit unui proiect de comunicare din partea Comisiei Europene adresata partilor implicate, inclusiv Parlamentul European si Banca Centrala Europeana, acest proiect pilotul se va axa pe imbunatatirea cunostintelor in domeniul digital si a gradului de constientizare a tehnologiei blockchain in randul comunitatii de reglementare a UE.

FN-AA153_Blockc_P_20170323061610

Intr-o comunicare oficiala, din data de 23 martie, Comisia a declarat ca lanseaza un efort de consultare publica cu privire la tehnologia financiara, explicata intr-un context mai detaliat, una care cauta solutii proactive modul acest proiect pilot poate imbunatati eficienta pietei financiar-digitale si a accesibilitatii.

In acest context al noii ere digitale, in conformitate cu mediul actual tehnologizat si a nevoii de revolutie a Comisiei Europene, acest proiect pilot este propus.

Comisia scrie:

Acest proiect pilot va beneficia si de o finantare specifica din partea Parlamentului European, care vizează consolidarea capacitatii si expertiza tehnica a autoritatilor nationale de reglementare, in ceea ce priveste tehnologia registrul distribuit.

Faptul ca de la inceputul anului comisia avanseaza si propune implementarea de proiecte-pilot nu este una surprinzatoare. La mijlocul lunii februarie, Comisia a declarat ca au fost deja lansate demersuri pentru realizarea unor astfel de studii, inclusiv una care se adresează aplicatiilor din sectorul public.

Sesiunea de lucru coincide cu perioada de examinare, dupa ce Comisia a luat in considerare extinderea limitelor privind achizitiile in numerar la valute digitale, inclusiv Bitcoin. Aceasta a lansat de asemenea si propuneri de a reglementa mai bine anumite aplicatii de business ale tehnologiei.

yoga

sursa: http://www.coindesk.com/  

https://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2017/EN/COM-2017-139-F1-EN-MAIN-PART-1.PDF

http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2016-009012&language=EN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *