Combaterea „revizionismului” prin verificarea trecutului

22 iunie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Vom prezenta o strategie distribuită de combatere a amenințării cu atacuri ce au avut loc de-a lungul istoriei într-o metodă simplă și elegantă. Este în principal înrădăcinată în bunul simț al noțiunii care trebuie să fie suspectă asupra poveștilor ce intră în conflict cu recolectarea evenimentelor.

Tradus în lumea Bitcoin, noi propunem ca un verificator care a lucrat pentru foarte mult timp fără întrerupere, să fie îndeajuns de sceptic pentru orice rezoluție asupra bifurcărilor de termen lung care ar schimba în mod drastic propria-i perspectivă privată asupra istoricului tranzacțiilor obținute de la primul rând de blocuri create.

Verificările private

Verificatorii ar trebui să fie în acord cu tranzacțiile publicate la un anumit timp așa cum ei le văd și în mod privat să facă „capturi” ale propriilor perspective asupra istoricului tranzacțiilor ( acestea fiind dovezi cu o semnătură criptografică ). Dacă în viitor o bifurcație drastică ar fi pusă mai departe într-o zonă lipsită de consistență cu foarte multe astfel de capturi, verificatorul ar trebui să ceară niște dovezi mult mai solide înainte de a accepta noua ramură ca fiind corectă. De exemplu, verificatorul nu ar trebui să mai accepte o ramură alternativă al cărei dificultate totală depășește verificările private anterioare.

InstantBitcoin

Votul implicit și tranzacțiile de fază

Verificatorii ar trebui să aibă o determinare independentă foarte mare, bazată pe propria lor istorie „înregistrată”. Acest lucru este pentru a spune că verificatorii nou veniți în online și care și-au creat propria „istorie” prin downloadarea regiștrilor tranzacțiilor, ar avea foarte puține verificări pe care să se bazeze și ar trebui să se comporte conform așteptărilor sistemului actual. Verificatorii „de sezon” care au văzut și verificat tranzacții de de mult ( ale primelor blocuri ), ar crea o forță de rezistență scepticismului împotriva percepţiei ce ar dori să revizuiască istoria.

Ca un rezultat, rețeaua s-ar despărți în două, însă doar pentru puțin timp, până când anumiți verificatori s-ar întoarce înapoi de unde au început, mai exact cei fără experiență. Eventual, din ce în ce mai mulți verificatori vor accepta o poziție în locul alteia, și din moment ce ramura corespondentă bifurcațiilor va crește din ce în ce mai repede, întreaga rețea va trece printr-un proces de tranziție, ajungând la o singură perspectivă unificată.

Comportamente diferite

Strategia noastră ține strict de îmbunătățirea Bitcoinului curent din perspectiva problemelor de securitate și atacurilor care au avut loc în trecut, iar toate aceste cazuri dacă s-ar întâmpla în momentul de față probabil ar eșua în sistemul curent, sistemul comportându-se în mod identic cu dățile trecute. Ceea ce înseamnă că securitatea sistemului evoluează pe măsură ce timpul trece, iar singurele atacuri care au avut succes atunci, vor avea succes și acum doar pe anumite porțiuni mult mai mici, atât ca volum cât și ca importanță. Aceste porțiuni pot rămâne stabile pentru o bună perioadă de timp, iar în cele din urmă se va ajuta singură cu o soluționare pentru atacurile respective.

Verificările în momentul de față

Putem remarca faptul că protocolul curent face ceea ce deja numim o verificare a monedei fiat, unde autoritățile care verifică sunt împinse în afară cu update-uri la software. Din păcate, nu există niciun motiv pentru a avea încredere download-ul unui software pentru a avea acces la mai mult decât istoricul tranzacțiilor. Acesta nu este deloc asemănător cu scopul verificării private care prescrie în mod empatic verificările de primă mână, făcute în mod independent de orice verificator într-un fel descentralizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *