CoinJar face disponibile cardurile de debit Bitcoin

26 februarie 2015 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Compania australiană de servicii bitcoin, CoinJar, a deschis serviciul de carduri de debit, CoinJar Swipe, către întreg largul public. Cardurile oferă clienților să cheltuiască bitcoinii din conturile lor în peste 820.000 de terminale naționale și totodată pentru a scoate banii de pe card prin intermediul ATM-urilor.

Notabil este faptul că noul sistem presupune faptul că nu trebuie să aștepți după bănci pentru că acestea nu interacționează cu conturile CoinJar. De asemenea, CoinJar a anunțat la conferința Payment Innovations 2015, ce a avut loc ieri, lansarea noului card de debit. Până în momentul respectiv, sistemul Swipe fusese doar pe bază de invitație, cu un număr total de 61 de utilizatori ce au cheltuit 30.000 dolari australieni.

Compania CoinJar, care de curând și-a schimbat sediul internațional în Londra, planifică de asemenea să lanseze o nouă suită de produse, incluzând cardul de credite și în Londra.

Achiziții Lifestyle

Datele CoinJar arată că aproape două treimi din tranzacțiile făcute cu cardul de debit sunt realizate pe cumpărări zilnice în locații precum cafenele, baruri, supermarket-uri și așa mai departe.

150224-CoinJar-Swipe-e1424880751858

Samuel Tate, liderul de marketing, a transmis că utilizatorii cu cardul de debit Swipe au arătat creșteri semnificante în activitățile de tranzacționare, dovedind faptul că uneltele precum Swipe sunt cheia în adoptarea în masă a bitcoin.

Tate a mai spus că aceia care dețin bitcoini doresc să folosească monedele digitale pentru mult mai mult decât transferuri peer-to-peer, adăugând următoarele: „We’re working to make bitcoin a stable and more useful digital currency for everyone, and we believe the release of CoinJar Swipe is one of the missing pieces to that puzzle.

Încărcarea conturilor

Utilizatorii doresc să-și „încarce” cardurile de debit într-o modalitate manuală cu dolari înainte de a-i cheltui, prin intermediul conversiunilor manageruite de exchange-urile CoinJar. Compania plănuiește ca aceste lucruri să se întâmple automat în viitorul în care utilizatorii vor trebui să mențină un sold minim pe conturile lor.

Și în timp ce există un cost inițial de 29$ pentru a obține un card CoinJar, compania promite că nu vor exista nicio taxă de activare, de încărcare sau de convertire și nici măcar taxe pentru inactivitate.

În timp ce unele ATM-uri ar taxa pentru extragerile de bani din cont, utilizatorii pot face extrageri gratuite din cadrul supermarkete-lor Coles și Woolworths.

Totodată, Tate mai spunea că monedele digitale reprezintă viitorul acestei lumi, însă pentru a face cât mai vizibil acest nou ecosistem, trebuie apropiat cât mai mult de infrastructura băncilor. Tocmai din acest motiv considerăm că CoinJar Swipe este atât de important pentru ceea ce va urma să se întâmple.

Noile produse

CoinJar a lansat de curând și o aplicație pentru smartphone-uri ce reprezintă un produs numit „hedged accounts” pentru utilizatorii ce se sperie repede de volatilitatea bitcoin. Acest produs oferă posibilitatea utilizatorului de a seta o monedă alternativă contului său, după bunul plac, în AUD, USD, GBP sau EUR.

Dacă un utilizator are bitcoini în valoare de 500$, acesta poate totodată să blocheze cei 500$, aceștia urmând să fie disponibili doar undeva în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *