Banca Angliei: Monedele digitale ar putea revoluționa plățile

26 februarie 2015 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

bank-of-england-night-boe-700x45_660

O combinație de valute digitale și tehnologia mobilă pot remodela peisajul plăților, potrivit unui nou raport de cercetare al Băncii Angliei.

Agenda de cercetare a băncii invesighează aspecte dincolo de domeniu tradițional al băncii centrale din Marea Britanie pentru a descifra modul în care politica monetară interacționează cu evoluția, cum sunt schimbările climatice și creșterea duratei de viață.

Mark Carney, guvernatorul Băncii, rezumând lansarea de astăzi a Agendei, spune:

Economiile sunt complexe, dinamice și sistemele sunt susținute de interacțiuni sociale și de schimbare de comportament, modelate de forțele fundamentale, cum ar fi tehnologia și globalizarea și sprijinul în continuă evoluție – sau uneori perturbat – a finanțelor

Opiniile oferite în legătură cu Bitcoin pe ordinea de zi a marcat un contrast puternic în privința Băncii Angliei și demiterea precedentă a capacității Bitcoin de a funcționa pe o scară mai largă.

Ordinea de zi Bitcoin

Raportul a remarcat că „în timp ce există monede digitale private care au defecte economice și care le fac volatile, tehnologia registrului de distribuite pe care sistemele de plată se bazează ar putea să promită mult„.

În acest sens, Banca Angliei a ridicat întrebarea dacă băncile centrale ar trebui să facă uz de astfel de tehnologii pentru a emite monede digitale. În acest sens, autoritatea financiară s-a adresat, de asemenea, provocărilor economice, tehnologice și de reglementare cu care s-ar confrunta dacă ar fi făcut în acest fel.

Raportul a subliniat costurile și beneficiile creării unei noi forme de banii pentru bănciile centrale, făcându-l accesibili la scară largă. De asemenea, studiul a analizat modul în care această dezvoltare poate avea un impact în sistemele de plăți și de decontare existente, în timp ce analizează implicațiile asigurării depozitelor garantate de guvern dacă banii băncii centrale au fost făcuți accesibili la scară largă atât gospodăriilor cât și întreprinderilor.

Raportul a întrebat dacă valutele digitale emise de banca centrală ar trebui să fie remunerate și dacă acest lucru ar trebui să fie legat de rata dobânzii oficială a țării.

Alte aspecte ale cercetării au incluse în implicațiile pentru accesul la credite, costurile și beneficiile diferitelor bănci centrale, folosind o platformă comună pentru emiterea monedelor digitale, dar și cum ar putea fi reglementate instituțiile care oferă acces la banca centrală care a emis monede digitale.

Răspunsul social media

Eliberarea ordinei de zi a generat o cantitate semnificativă de dezbateri pe Twitter, după ce George Osborne, cancelarul, a comentat cu privire la eliberare, vorbind despre implicațiile pozitive pentru industria FinTech.

Publicația vine într-un moment în care posibilitatea țărilor de lansare a propriilor monede electronice a atras atenția în ultimele săptămâni.

Yanis Varoufakis, cel mai nou ministru de finanțe al Greciei, a comentat anterior că „tehnologia Bitcoin, dacă este adaptată corespunzător, poate fi folosită în mod profitabil în zona euro ca o armă împotriva deflației„.

 

 

 

 

 

 
Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *