Coinbase lanseaza primul card de debit bitcoin in SUA

24 noiembrie 2015 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

Coinbase a introdus primul card de debit Bitcoin SUA – cardul Shift. Acesta este un card de debit VISA, care permite utilizatorilor Coinbase în 24 state din SUA să cheltuiasca Bitcoin online și offline la mai mult de 38 de milioane de comercianți din întreaga lume, a anuntat compania pe site-ul său.

Coinbase a menționat că adoptarea Bitcoin de către comercianți a crescut în ultimii ani, dar este încă dificil pentru mulți oameni să facă achiziții regulate cu Bitcoin. Achiziționarea benzinei sau a produselor alimentare la magazine locale nu a fost posibilă în cele mai multe orașe din SUA.

Cardul Shift face acum acest lucru posibil. Cum se obține un asemenea card? Pentru a obține un card Shift, utilizatorii Coinbase îl pot comanda doar furnizând adresa personală și plătind o taxă de emitere de 10 $, taxă plătită în Bitcoin, desigur. Nu există alte taxe pentru tranzacții exceptând taxa de 10 $ de emitere pentru o perioadă limitată de timp.

Coinbase are un program de plată a taxei pe site-ul său. Utilizatorii pot cheltui fonduri din conturile Coinbase sau Dwolla. VISA este acceptat oriunde. Dwolla este o rețea de plată online. Coinbase și Dwolla nu percep în prezent nicio taxă de tranzacție, dar ambele companii pot introduce taxe în viitor, notează Shift. Fără taxe anuale sau de tranzacție la momentul actual Shift nu are o taxă anuală pentru card, nici nu percepe un comision de tranzacție. Există însă o taxă $ 2.50 pentru tranzactiile de la ATM, un comision de 3% pentru tranzacțiile internaționale și o taxă de $ 3.50 pentru tranzactiile de la ATM internaționale. Există o limită de cheltuieli de zi cu zi de 1.000 $, dar utilizatorii pot contacta Shift dacă vor să depășească această limită. Există o limită de retragere de 500 $ pe zi, ATM pentru conturile Dwolla și o limită de 200 $ pe zi de retragere pentru conturile Coinbase. Statele eligibile sunt listate pe ambele site-uri, Coinbase și Shift.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *