Volumul de tranzacții de schimb Bitcoin a lovit un nivel record

2 decembrie 2015 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

Potrivit Bitcoinity, cea mai aglomerată zi de schimb până în prezent a fost 26 noiembrie, când 2.860.000 de Bitcoin au fost tranzacționați. Volumul de tranzactii a mai stabilit un record în urmă cu doar patru săptămâni, pe 30 octombrie, când au fost tranzacționati 2,49 milioane Bitcoin. Cum volumele de tranzactionare au crescut, la fel a crescut si prețul. Prețul a câștigat 7,6 % într-o singură zi. Creșterea volumului tranzactiilor a avut loc în ajunul evenimentului de cumpărături majore Black Friday.

Observatorii CoinDesk nu cred că exista o legatura intre cresterea volumului de tranzacții si activitatea comercială. Numărul total de tranzacții pe blockchain Bitcoin a crescut într-un ritm constant pe parcursul anului, aproape dublându-se de la aproximativ 53 de milioane de tranzacții acum 12 luni la aproape 95 milioane de tranzacții astăzi.

Prețul Bitcoin, între timp, este aproximativ 360 $ astăzi – aproximativ la același nivel a fost în urmă cu 12 luni. „Tranzacțiile Bitcoin s-au dublat în 12 luni, în timp ce prețul nu” afirma Alistair Milne presedintele Altana. 78% din volumul tranzactiilor din ultimele 30 de zile, au fost realizate de agențiie din China OKCoin și Huobi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *