Cercetare: Șantajul clienților Ashley Madison Bitcoin este ieftin și profitabil

7 septembrie 2015 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

Cât de mult au fost șantajați clienții rețelei de socializare „Ashley Madison” de când cu scurgerile de date cu caracter personal de luna trecută? O firmă de securitate cibernetică crede că a găsit răspunsul.

Într-un post pe blog din data de 1 septembrie al lui Toshiro Nishimura, inginer de software și analist de cercetare de la rețeaua de securitate Cloudmark a sugerat că în jur de 6.400 $ ar fi putut fi obținuți de la cei care au dorit să cumpere tăcerea șantajistului.

CoinDesk a raportat luna trecută că o mare pare dintre clienții Ashley Madison, un site care se prezintă ca o platformă pentru infidelități, au fost șantajati cu ajutorul unor e-mail-uri care conțineau informații cu caracter personal.

Nishimura a declarat că echipa sa a urmărit plățile realizate în Bitcoin în perioada în care au apărut amenințările.

Nishimura a făcut următoarele constatări: „Am gasit 67 de tranzacții suspecte în valoare totală de 70.35 BTC sau aproximativ 15,814 $ USD în intervalul de timp despre care vorbim. În aproximativ patru zile s-au făcut plăți impresionante la adrese fără nici o activitate anterioară. Ne-am limitat la tranzacții obișnuite, exceptându-le pe cele care au fost mai putin plăți probabil unu-la-unu. ” Nishimura – care și-a încheiat postarea spunând că rezultatele nu sunt încă concludente – a continuat să spună că încercările de șantaj vor continua având în vedere gratuitatea informațiilor exploatabile și resursele ieftine necesare – un e-mail și o adresă Bitcoin .

De asemenea, el a speculat că, în viitor, șantajiștii își vor spori eforturile pentru a evita identificarea, care, a sugerat el, ar putea fi realizată prin urmărirea adreselor utilizate în e-mailurile de șantaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *