CEO-ul WordPress: Noi nu am renunțat la Bitcoin

24 februarie 2015 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

mullenweg

CEO-ul de la WordPress, Matt Mullenweg, spune că, compania sa nu a renunțat la Bitcoin, în ciuda dispariției acesteia de pe pagina de verificare a platformei sale.

Vorbind pentru CoinDesk, Mullenweg a declarat că decizia de a tăia Bitcoin a venit ca urmare a constrângerilor de resurse în timpul impulsului WordPress pentru a eficientiza sistemul de plăți în vârstă de cinci ani.

Este pur și simplu o chestiune de resurse de dezvoltare, care sunt deosebit de rare pentru noi, chiar acum încercăm să ținem pasul cu creșterea„, a spus el, adăugând că oamenii din echipa sa sunt încă „mari fani” ai monedei digitale.

Rămâne neclară data când Bitcoin va reveni, dar utilizatorii WordPress care doresc să își extindă abonamentul anual, înainte de ieșirea totală a acestuia, pot face acest lucru gratuit.

Ideea a fost vehiculată pentru prima dată în comentariile secțiunii CoinDesk de ieri, cu Mullenweg care îi spune unui utilizator: „Sunt fericit să îți extind abonamentul încă un an suplimentar, gratuit, timp care ar trebui să fie suficient pentru a ne reface magazinul„.

Volumul scăzut al tranzacțiilor

Spre deosebire de PayPal sau cardurile de credit, Bitcoin are o prioritate scăzută pentru companie, deoarece reprezintă doar o mână de ajutor pentru upgrade-urile premium, care alcătuiesc 80% din veniturile totale ale companiei de miliarde de dolari.

Volumul a fost în scădere de la lansare, în 2014, a fost folosit doar de două ori pe săptămână și este o dispariție de proporții mici în comparație cu alte metode de plată pe care le oferim.”

Cu toate acestea, se descrie „Credincios în Bitcoin„, iar cu această afirmație a sublinat faptul că sprijinul site-ului pentru valută digitală a fost întotdeauna mai mult o filosofie decât o decizie comercială.

Într-adevăr, după anul 2012, pe blogul companiei s-a menționat de Bitcoin ca o modalitate oferită de WordPress pentru a satisface utilizatorii excluși de restricțiile PayPal care privesc unele țări (cele de pe lista de sancțiuni economice din SUA, de exemplu).

Pentru Mullenweg, acest entuziasm pentru o alternativă și instrument financiar fără margini nu s-a stins în cei trei ani de când l-a adoptat.

Eu personal… dețin Bitcoin, sunt consilier pentru Stellar.org, iar prietenii mei râd de mine pentru creșterea Bitcoin și blockchain, în conversații independente„, a spus el.

Dar, cu Bitcoin exclus, CEO-ul de la WordPress își face griji pentru cei care fac parte din țările cu restricții PayPal. Urmează să fie excluși de pe platformă?

Desigur, numărul de oameni s-a dovedit a fi mai mic decât ne-am așteptat, iar ei trebuie să găsească alte modalități de a plăti„, a declarat Mullenweg, adăugând: „Sunt fericit să extind abonamentele oamenilor pentru un an, așa cum m-am oferit în rubrica de comentarii de pe CoinDesk„.

Opțiuni Bitcoin disponibile

Într-o conversație recentă cu Forbes, Mullenweg a descris Automattic, societatea mamă WordPress, ca un „experiment mare” pentru a determina dacă o societate completă open-source poate scala într-o afacere Google – sau de dimensiunile Facebook.

Pentru moment, opțiunea Bitcoin este încă disponibilă în mai multe puncte de pe site, pagina „WP Admin„, de exemplu. Mullenweg a spus că acest lucru s-a datorat paginilor pe bază de cu cod vechi, care vor fi disponibile pentru o „scurtă perioadă de timp„, dacă utilizatorii Bitcoin doresc să își reînnoiască abonamentele înainte de a fi scoasă opțiunea.

Dar ce crede Mullenweg despre perspectivele pe termen lung ale monedei digitale?

Cred că, costurile de tranzacționare ar trebui să urmeze legea lui Moore și nu cred că vom ajunge acolo cu gateway-urile centralizate care sunt reprezentate în prezent de marea majoritate a tranzacțiilor„, a spus el.

El a adăugat:

Eu cred Bitcoin sau un alt sistem de blockchain va sta la baza majorității tranzacțiilor financiare în viitor, din remitențe mici la multi-miliarde de dolari de achiziții corporative.”

 

 

 

 

 

 

 
Sursa: coindesk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *