Cel mai mare cafenea cu capital de stat din cadrul unei banci din Rusia accepta plata in Bitcoin

3 octombrie 2016 accepta bitcoin, bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

O cafenea situata in Rusia, in cea mai mare banca de stat: Sberbank, care si-a demonstrat un interes tot mai mare in dezvoltarea retelelor Blockchain si de criptomonede, acceptand in mod oficial platile Bitcoin la sediul central din Moscova, in ciuda confuziei cu privire la legalitatea monedei digitale.

Dupa Roskomnadzor, Serviciul Federal de supraveghere din domeniul telecomunicatiilor, a tehnologiilor informatiei si a comunicatiilor in masa din Rusia, a interzis tehnologia Peer2Peer, respectiv tranzactionarea Bitcoin pe platforma Localbitcoins. Astfel legalitatea Bitcoin din Rusia a devenit neclara inca o data.

Din cauza cadrului de reglementare incert si a politicilor privind Bitcoin in Rusia, companiile si comerciantii s-au abtinut sa accepte moneda digitala ca optiune de plata, manifestandu-se preocupari legate de cresterea cerintelor pe care guvernul central le poate impune, precum si consecintele pentru utilizarea unei forme fara licenta si reglementare oficiala. Cu toate acestea, o cafenea situata in sediul central al celei mai mari banci din Rusia a devenit oficial primul comerciant din tara care accepta Bitcoin.

bitcoin-cafe-prague-paralelni-polis

Proprietarul de cafenea Bitcoin argumenteaza legalitatea deciziei sale

Proprietarul cafenelei, care serveste si „adaposteste” cea mai mare parte a angajatilor, clientilor si vizitatorilor sediului bancii, a decis sa accepte Bitcoin dupa testarea monedei digitale si realizarea eficientei sale fata de alte metode de plata, cum ar fi cardurile de credit sau numerar.

Timofei Kulikov, co-proprietar al cafenelei, este, de asemenea, un absolvent de drept care intelege pe deplin cadrele de reglementare si legile din jurul ecosistemului financiar din Rusia. El a sustinut ca, din moment ce tranzactia este in mod direct intre client si el insusi, nicio lege nu interzice achizitionarea de Bitcoin ca individ.

Kulikov a declarat într-un interviu:

Nu exista o singura lege care ar interzice cumpararea Bitcoins pentru mine ca individ.”

Kulikov nu a integrat direct Bitcoin in sistemul sau de PoS, deoarece ar putea fi ilegal pentru o afacere de a accepta Bitcoin. Acceptarea Bitcoin direct de la clienti nu este ilegala, deoarece nu exista reglementari in Rusia, in prezent, care neaga acest drept al persoanelor fizice.

Intreprinderile si comerciantii individuali din Rusia au inceput sa caute lacune in reglementarile financiare rusesti, pentru a cauta modalitati de a accepta Bitcoin. Este un semn pozitiv, care arata potentialul pietei rusesti pentru companiile Bitcoin.

sursa: https://news.bitcoin.com/russian-blacklist-localbitcoins/

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-09-26/bitcoin-finds-berth-at-sberbank-s-moscow-office-despite-ban-talk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *