Bancile se intrec in cursa pentru integrarea tehnologiei Blockchain

30 septembrie 2016 bitcoin vs banks, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Aceasta veste conform careia bancile se intrec in cursa pentru integrarea tehnologiei blockchain vine in momentul in care expertii presupun ca adoptarea unor registre distribuite era inca la cinci, pana la zece ani distanta. Inca o data, presupunerile asa-numitor experti s-au dovedit gresite si nu este ultima data cand se va intampla.

banner_clock

Cursa pentru adoptarea Blockchain de catre institutiile financiare traditionale nu va demara prea curand. Cel putin, acesta este mesajul purtatorilor de cuvant oficiali pe care il transmit la nivel mondial. Dar, in conformitate cu IBM, a existat o graba din partea autoritatilor de a imbratisa registrele distribuite si de a le integra in sistemele de baza. Lucrurile sunt orientate in directia buna, in cautarea unui demers legal pozitiv pentru tehnologia Bitcoin, chiar daca bancile nu vor adopta standardele noi in mod deschis.

Potrivit lui IBM, aproape 15% din toate bancile din intreaga lume au planificat „cursa” pentru a integra tehnologia blockchain incepand cu 2017. Aceasta cronologie este in contrast puternic cu mesajul financiar institutional, care a fost emis anterior. Cele mai multe dintre banci nu vad avantajul primului venit atunci cand vine vorba de tehnologia blockchain si prefera abordarea „wait-and-see”.

Cursa pentru integrarea Blockchain este in plina desfasurare

Cu toate acestea, roll-out-ul aplicatiilor blockchain la scara comerciala se poate intampla mult mai devreme decat cred oamenii. Cu toate ca anul 2017 este aproape peste noi, IBM se asteapta ca o multime de banci sa aiba serviciile disponibile de atunci. Acest lucru inseamna ca exista inca o multime de lucruri care urmeaza sa fie facute, pentru a face registrele distribuite contabile compatibile cu tehnologia mama.

Mai important, mai mult de 60% din toate bancile din intreaga lume ar trebui sa aiba un produs blockchain in urmatorii trei ani. Aceasta este o declaratie destul de indrazneata venita din partea IBM, cu toate ca aceasta companie este in mijlocul acestui val de inovatie. In principal, bancile cu 100.000 de angajati sau mai multi se grabesc in a obtine distribuite integrate in registrele contabile in produsele si serviciile lor.

bitcoin-blockchain-bank

Cu toate ca IBM a realizat studii pe doar 200 de banci, aceasta tendinta nu mai poate fi negata. In timp ce acest lucru este doar un mic esantion din toate bancile din lume, IBM incearca a arata ca ceva se va schimba, mai devreme, mai degraba decat mai tarziu. Din moment ce fiecare institutie financiara doreste sa ramana competitivă, toate aceste banci vor urma exemplul alteia, atunci cand vine vorba de inovare.

Aceasta veste vine in momentul in care expertii presupun ca adoptarea unor registre distribuite este inca la cinci, zece ani distanta. Inca o dată, asa-numitii experti s-au inselat si nu este ultima data cand se va intampla. Bitcoin si tehnologia din spatele monedei digitale au zguduit sectorul financiar, iar timpul de a actiona a fost odinioara. In timp ce bancile se grabesc pentru a obtine un produs blockchain, problema este mai mare daca sunt sau nu sunt prea tarziu intrate in cursa pentru implementare.

sursa: http://ca.reuters.com/article/technologyNews/idCAKCN11Y28D?pageNumber=2&virtualBrandChannel=0

https://www.finextra.com/newsarticle/29157/ibm-to-open-first-centre-for-blockchain-innovation-in-singapore

2 comments

  1. Geo spune:

    Informatii prezentate pe scurt se pot cite pe: http://www.bitcoinadvisor.3x.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *