Australia va implementa o aplicatie de vot bazata pe Blockchain si va genera o miscare globala democratica

29 septembrie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Australia va implementa o aplicatie de vot bazata pe Blockchain, in timp ce Rusia testeaza un sistem de vot e-proxy bazat pe un registru distribuit. Aceste noi aplicatii vor schimba complet paradigma politica pe termen lung, dand puterea inapoi cetatenilor si instaurand democratia in esenta ei.

Partidul Flux este un nou partid politic australian, care are ca scop sa intoarca puterea asupra deciziilor luate in Parlament la alegatorii individuali.
In urma cu sase luni, Partidul Flux a fost lansat si acesta cauta sa castige suficiente locuri in Parlament. La nivel local acesta doreste a implementa un sistem care sa permita alegatorilor sa influenteze in mod direct rezultatul unei legislatii care ii afecteaza, prin aplicatia Flux, care a fost construita in intregime pe blockchain.

online-voting-graphic-follow-my-vote-e1458755105101

Blockchain – în cazul în care politica poate beneficia de tehnologia

La 2 iulie, co-fondatorii Partidului Flux au propus 13 candidati in alegerile federale din Australia; cu toate acestea, in timp ce acestia vizeaza cateva pozitii senatoriale, ei cred ca acest instrument de a implementat sistemul blockchain ar putea avea potentialul de a schimba modul de a privi zona politica in viitor.
Co-fondatorul Flux, Max Kaye, spune ca oamenii ar trebui sa poata sa aiba un cuvant de spus cu privire la modul cum probleme sunt decise, mai mult de o data la trei ani. Aceasta perioada reprezinta cat de des oamenii au posibilitatea de a vota la nivel national in Australia. Acesta declara:

In conformitate cu modelul nostru, reprezentantii Flux alesi in Senatul australian vor vota cu privire la fiecare act legislativ, iar inainte acestia sunt indreptati in mod proportional catre alegatorii inregistrati, folosind aplicatia Flux, care se bazează pe tehnologia blockchain. In acest fel, fiecare persoana ajunge sa aiba un cuvant de spus in soarta legislatiei, care este importanta pentru ei.”

Potrivit lui Kaye, nivelurile de dezangajare si nemultumirile legate de sistemul politic nu a fost niciodata atat de mare in Australia si democratiile comparabile, de aceea a aparut necesitatea de a implementa aceasta aplicatie blockchain.

Ca rezultat, Partidul Flux este rezultatul care ofera o modalitate pentru oameni de a revendica un anumit control asupra deciziilor luate in numele lor, prin combinarea principiilor democratiei participative cu beneficiile tehnologiei.

blockchain-technology-1000x520

Un flux de masa vs. politicieni

Desigur, Flux ar putea fi o propunere serioasa intr-o epoca in care increderea in politicienii de masa si a partidelor politice este la un nivel scazut in Australia si in întreaga lume. De asenemea, in aceste vremuri in care traim trebuie sa luam in considerare decizia Regatului Unit de a parasi Uniunea Europeana, alegerile prezidentiale din SUA si partidele de extrema dreapta in Europa.

Kaye explica:

Cred ca democratiile liberale occidentale din intreaga lume sunt sub provocare chiar acum si regulile si normele in care acestea au evoluat in mod traditional, le aduce acum caderea. Exista un sentiment general, ca vointa poporului nu se reflecta in actiunile structurilor de partid infiintate, iar multi alegatori doresc ceva diferit. Asta se resimte pe intreg spectrul, de la stanga la dreapta.

De asemenea, el subliniaza faptul că Flux se adreseaza in mod direct aceastei nevoi, prin furnizarea unei modalitati pentru ca oamenii sa aiba vocea auzita pe probleme importante. El crede ca fortele care fac din Flux o optiune atractiva sunt de natura globala. Avand in vedere provocarile cu care se confrunta democratia, este foarte oportun in a implementa aceasta aplicatie tip blockchain in Australia.

Cu toate acestea, fondatorii Partidului Flux nu se concentreaza doar pe piata australiana, cu aplicatia Flux; ei au intentii de a ajunge la o piata la nivel mondial, invitand partidele politice din intreaga lume pentru a prelua aplicatia.

Kaye conchide:

O caracteristica importanta a aplicatiei este abilitatea de a porni implementarea Flux oriunde, in orice tara. Suntem in plin proces de dezvoltare pe distante lungi si stiu ca, daca vom merge la o anumita distanta, avem nevoie automat pentru a merge la nivel mondial. Este absolut justificabila intentia noastra de a face Flux o miscare democratica globala si niciodata nu a existat un moment mai bun.

sursa: https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV