Ce vrea Disney sa realizeze cu propriul sau Blockchain?

25 octombrie 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Disney a facut open-source blockchain-ul sau Dragonchain. Dragonchain este considerat ca fiind un blockchain public / privat de corporatie, celebru pentru personajele de desene animate, cum ar fi Mickey Mouse, Donald Duck si Pluto.

Disney si Blockchain poate suna ca un mix ciudat, dar ca o companie ca Disney a fost intotdeauna in fruntea utilizarii tehnologiei de ultima generatie. In resortul Disney World al companiei, se foloseste deja MagicBands, care ajuta clientii sa intre in parcurile tematice, deblocheaza usile hotelului si permite achizitia de articole consumabile si marfuri. Intr-o lume in care generatia mai tanara este din ce in ce acaparata de tehnologie, cum ar fi telefoanele mobile si jocurile video, a fi la zi cu ce este nou conteaza foarte mult.

Aceasta nu este prima oara cand compania intra in contact cu Blockchain. De fapt, Disney a realizat o „casatorie Blockchain” la Disney World Bitcoin Conference  in 2014.

Ce este Dragonchain?

Dragonchain a fost lansat pentru public in data de 2 octombrie 2016 cu un Apache 2 modificat, cu licenta open source modificata.

Scopul Blockchain este de a ajuta intreprinderile sa urmareasca si sa comercializeze orice lucru de valoare, fara a necesita un punct central de control. In principiu, Dragonchain este doar un alt Blockchain, care ajuta la mentinerea inregistrarilor si a tranzactiilor procese. Acest lucru este similar cu tehnologia pe care Bitcoin se bazeaza, dar un pic diferit, evident.

Intr-un document publicat care detaliaza arhitectura Dragonchain, Disney spune: „In Bitcoin si in majoritatea celorlalte criptomonede, vom asista la utilizarea „Dovezii muncii „(Proof Of Work), respectiv algoritmi de baza pentru consens intr-un” sistem trustless „.

In aceasta arhitectura noua, „dovada” va fi captata si poate fi pusa in aplicare intr-unul sau mai multe moduri pentru un anumit Blockchain. Pentru unele utilizari, se poate dori sa se utilizeze un sistem bazat pe incredere, de exemplu, intr-un sistem complet privat Blockchain.

Se poate gasi, de asemenea o valoare intr-o configuratie hibrid; in paralel cu „dovada” limitata de lucru, pentru a adauga o securitate suplimentara impotriva atacului cibernetic (de exemplu, un potential atacator ar trebui sa compromita sau sa obtina un set de chei private, dar ar avea nevoie, de asemenea, sa efectueze calcule pentru a realiza dovada configurata pentru a reasambla un anumit Blockchain.

original

O multi-valuta Blockchain

Disney a venit cu un Blockchain capabil sa suporte multivaluta. Acest lucru este, probabil, partea cea mai interesanta a unui Blockchain.
In proiectul de arhitectura Dragonchain, spun proiectantii:
Aceasta arhitectura ar trebui sa fie capabila sa suporte multi-valuta. Aceasta este posibila in cazul in care utilizarea monedei este definita ca un nod (uri), care poate defini o moneda si poate sa sprijine utilizarea acesteia. Mai mult de o moneda poate fi utilizata concomitent pe retea, ca un intreg.

Din moment ce Dragonchain este multivalutar, ar putea ajuta chiar compania Disney privind pretul produselor si calitatea serviciilor sale. Astfel mai multe valute pot fi utilizate pentru ca turistii straini sa viziteze parcurile sale. Este de asemenea posibil ca ar putea ajuta compania sa se extinda in alte locatii straine cu usurinta, de asemenea.

Strategia Disney consolideaza utilitatea Blockchain

De ce ar fi o companie ca Disney dornica sa faca o incursiune in Blockchain? Care ar putea fi posibila utilitate?
O posibilitate ar putea fi faptul ca Disney ar putea folosi Blockchain pentru a urmari anumite „puncte„, deoarece clientii pot juca astfel jocuri in cadrul parcurilor lor tematice. O alta posibilitate este aceea ca Disney intentioneaza sa introduca token-uri sau un fel de monede proprii, care ar putea fi utilizate la instalatiile lor.
In orice caz, Blockchain poate permite gigantului Disney sa efectueze mai multe tranzactii fara probleme si in siguranta.
Bitcoin si Blockchain revolutionează lumea constant. Mai multe companii exploreaza modul in care pot folosi tehnologia inovatoare Blockchain, iar Disney nu este o exceptie.

coinsinthekingdom

sursa: https://dragonchain.github.io/doc/DragonchainArchitecture.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *