Firma IT Fujitsu vede un interes comercial in securitatea blockchain

24 octombrie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Fujistu, gigantul japonez in domeniul IT,  a dezvoltat instrumente pentru partajarea in siguranta a documentelor prin intermediul tehnologiei avansate blockchain. Scopul principal este de a aduce produsele comerciale pe piata in decursul anului viitor.

Detaliat la inceputul acestei saptamani, proiectul a fost co-dezvoltat de echipe ale gigantului cu sediul in Japonia si Statele Unite ale Americii. Vestea vine din partea companiei, care a declarat ca s-a alaturat proiectului Hyperledger blockchain condus de Linux Foundation, cu ajutorul lui Yoshinobu Sawano, liderul de la Fujitsu cu privire la initiativele FinTech, acesta si stand la conducerea noului parteneriat. Compania a lucrat, de asemenea, cu firme ca banca japoneza Mizuho pe alte aplicatii ale tehnologiei blockchain.

1-fujitsu

Fujitsu Laboratories a dezvoltat tehnologii de securitate bazate pe blockchain pentru a putea sa se ocupe in conditii de siguranta privind prelucrarea datelor confidentiale intre mai multe organizatii. Caracteristica cea mai importanta a unui blockchain este ca ofera schimbul de transparenta si fiabilitate ridicata a informatiilor, fara un management de catre o anumita organizatie de incredere.

Acum, compania implementeaza ceea ce se numeste „tehnologii de securitate bazate pe blockchain” in urmatoarele luni ale anului 2016, pornind de la dezvoltarea acestora interna. In timp ce fac obiectul unor teste suplimentare, compania Fujitsu a declarat ca va incerca sa lanseze o linie de comercializare a produselor in decursul anului 2017.

Fujitsu a explicat intr-un post pe blog recent:

In vederea aplicarii tehnologiei blockchain pentru o varietate de domenii, Fujitsu Laboratories a dezvoltat acum doua tehnologii: o tehnologie privind restrictii pe tranzactii, bazata pe politici prestabilite pentru a restrictiona tranzactionarea, cum ar fi de catre utilizatorii care limiteaza; precum si o tehnologie de criptare de documente, care permite numai partile relevante care detin mai multe chei distribuite, pentru a avea acces in siguranta la informatiile inregistrate in blockchain.

Compania a declarat ca va incepe sa aplice tehnologia, pentru a furniza un lant blockchain si de back office, desi nu a oferit detalii cu privire la industriile specifice pentru care vizeaza implementarea tehnologiei.

ibm_blockchain-100645205-primary-idge

sursa: http://www.fujitsu.com/global/about/resources/news/press-releases/2016/1019-01.html

http://phys.org/news/2016-10-fujitsu-bolsters-blockchain-technology.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *