Ce face ca Bitcoin sa fie atractiv?

23 mai 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Cel mai notabil motiv pentru dezvoltarea Bitcoin si dorinta de a risca prin simpla folosire a unei noi monede digitale este esecul marilor banci si lipsa de incredere in bancile centrale. Aceste mari institutii controleaza in mod complet rezervele de bani si cea mai mare banca este banca centrala.

In principal, ideea de a separa statul de economie este ceea ce face ca Bitcoin sa fie atat de atractiv. Aceasta moneda este disponibila tuturor care si-au pierdut increderea in moneda fiat si nu numai. Bitcoin este in competitie cu moneda fiat si satisface foarte multe nevoi ale unei monede bune, descurcandu-se mult mai bine decat moneda fiat din anumite puncte de vedere. Acesta este unul dintre motivele pentru care moneda digitala poate fi determinata sa ajunga un sistem economic revolutionar.

018-Bitcoin

Insa acestea nu sunt singurele aspecte. Moneda digitala de asemenea ofera un mediu mult mai bun pentru tranzactii prin punerea la dispozitie a tranzactiilor in intreaga lume. Bitcoin este vazut ca ultimul inlocuitor al mediului prin intermediul caruia se pot schimba tranzactiile cu moneda fiat.

Intimitatea este un alt lucru important atunci cand vine vorba de Bitcoin. Un utilizator poate avea o adresa unde sa se stocheze Bitcoinii care poate fi foarte dificil de urmarit catre locuinta sa. Spre deosebire de conturile bancare, Bitcoin pune la dispozitie metode anonime prin care poti face sau primi o plata, indiferent de cantitatea de Bitcoini.

Oamenii muncesc din greu pentru banii lor si se bazeaza pe bani precum un mecanism modern de supravietuire si este pur si simplu imposibil de imaginat cum ar fi sa-ti pierzi toti banii pe care ii castigi, sau altfel spus cum ar fi ca Guvernul, bancile sau statul sa intervina. Aceasta este o frica rationala care ii impinge pe oameni catre comunitatea Bitcoin.

Cu toate aceste motive observam cum apare o cerere pentru o moneda alternativa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *