Caracterizarea răspunsului Bitcoin (partea a 2-a)

29 iunie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Dacă în articolul precedent vorbeam despre dezvoltarea de software, minarea descentralizată și noduri, în articolul acesta vom continua lista.

Băncile

Băncile și alți furnizori de servicii sunt foarte bine poziționați pentru a oferi o interfață decentă între Bitcoin și sistemul de bani tradiționali, aceste lucruri aducând câștiguri uriașe în adopție. Băncile sunt în prezent reticente pentru întreprinderi Bitcoin sau pentru a oferi servicii Bitcoin lor însuși.

Cele mai mari amenințări:

–          Nicio interzicere în mod explicit, însă băncile decid dacă orice activitate Bitcoin este prea riscantă pentru a se confrunta cu aceasta și închid conturile utilizatorilor.

–          Lipsa de contabilitate a Bitcoinilor în moneda locală.

–          Lipsa de servicii care acceptă remitențe Bitcoin și plătesc în moneda locală.

Răspunsuri:

–          Interdicție ( băncile ): A educa și informa băncile despre Bitcoin și faptul că afacerile Bitcoin pot fi la fel de ușoare precum sună. Încurajarea băncilor să ofere servicii Bitcoin lor însuși.

–          Interdicție ( regulatorii ): Descurajarea de orice fel a băncilor pentru a servi antreprenorii Bitcoin sau pentru a le oferi servicii Bitcoin acestora.

Măsuri:

–          Numărul de bănci ce servesc afacerile Bitcoin.

–          Numărul de conturi al băncile tradiționale susținute de afacerile Bitcoin.

–          Numărul de bănci ce oferă servicii bazate pe Bitcoin.

bitcoin

Rezerva de bani

Realitatea și percepția Bitcoin precum o rezervă de bani stabilă și de încredere va fi o parte importantă a succesului Bitcoin, contribuind la beneficiul a foarte multe dimensiuni pentru succesul Bitcoin, precum domeniul bancar, dezvoltarea afacerilor Bitcoin, acceptarea consumatorului și incluziunea globală financiară. În țările în care moneda fiat este greu de manageriat, opțiunea de a folosi Bitcoin pentru a stoca valoare poate oferi posibilitatea de a crește o avere și totodată poate oferi toate cele necesare unui individ.

Cele mai mari amenințări:

–          Bitcoin perceput ca fiind „volatil”.

–          Manipulări ale prețului Bitcoin ce crează aparențele de volatilitate și neîncredere.

–          Speculatori ce manipulează prețul Bitcoin.

–          Un guvern ce își produce propria monedă digitală.

–          Prețurile Bitcoin împotriva celorlalte monede crește și scade.

–          Un mare titular cumpără toți Bitcoinii.

–          Foarte multe alte monede digitale încep să se dezvolte.

–          Eșecul monedei fiat îndeamnă cumpărarea rapidă a Bitcoinilor.

Răspunsuri:

–          Acceptarea: Volatilitatea nu poate fi contracarată în mod direct. Aceasta poate, în cele din urmă, să cadă natural odată cu creșterea adoptării Bitcoin la scară mondială și odată cu tranzacționarea Bitcoin din ce în ce mai deasă.

–          Interdicție ( fraude ): Eforturile suport pentru a contracara manipulările frauduloase contra prețului Bitcoin împotriva altor monede ( nu includem aici investițiile, speculațiile, arbitrajul și alte comportamente sofisticate ale prețurilor ).

–          Interdicție ( guverne ): Politicile sau practicile guvernamentale care manipulează prețurile Bitcoin sau interferează cu prețurile normale în piețele Bitcoin.

–          Atenuare: Educarea publicului despre descreșterea în volatilitate că Bitcoin va experimenta la scară însemnătatea modelelor de plată care convertesc Bitcoinul în timp real și ( atunci când au loc ) tranzacțiile mari care au afectat prețul Bitcoin împotriva altor monede.

Măsuri:

–          Volatilitatea.

–          Percepția publică ca volatilitate.

–          Numărul de instanțe frauduloase ale manipulării prețurilor și măsurarea acestora.

–          Numărul de instanțe guvernamentale ale manipulării prețurilor și măsurarea acestora.

 

Securitatea

Schimbările masive și rapide în tehnologia informațiilor în ultimele două decenii au provocat abilitățile oamenilor de a controla informațiile despre ei înșiși și să protejeze informațiile personale. Atât guvernele cât și corporațiile se folosesc de acestea pentru propriile interese pentru a intensifica supravegherea și pentru a investiga populația în cazul guvernurilor și totodată pentru a studia și monitoriza piața consumatorilor în cazul corporațiilor.

Utilizatorii Bitcoin sunt responsabili pentru protejarea informațiilor personale în primă instanță. În nevoia de a cunoaște despre consecințele de securitate ale utilizării Bitcoin, aceștia trebuie să determine care sunt informațiile personale pe care vor să le ofere și când vor să le ofere în schimbul unor bunuri sau beneficii. Nesurprinzător despre știrile privind supravegherile guvernului Statelor Unite ale Americii este faptul că guvernul era perceput ca un bine mai mare în ecosistemul Bitcoin pentru siguranța informațiilor personale. Aceștia ar putea utiliza în mod direct lanțul Bitcoin, să ceară colectarea de informații prin afacerile Bitcoin sau să caute să amendeze protocolul și software-ul în scopurile legii.

Cele mai mari amenințări:

–          Guvernele profită de datele personale în mod excesiv folosind mandate și citații.

–          Utilizatorii nu înțeleg cum tranzacțiile Bitcoin afectează informațiile personale.

–          Guvernele citează sau strâng prin mandate datele antreprenorilor Bitcoin.

–          Lipsa de identitate face ca tranzacțiile private să devină publice.

–          Guvernele monitorizează tranzacțiile Bitcoin la cel mai detaliat nivel.

–          Guvernele cer fiecărei părți terțe să cunoască celelalte părți terțe în tranzacțiile Bitcoin.

–          Monitorizarea algoritmică a tranzacțiilor Bitcoin devine un lucru comun.

–          Guvernele necesită ca protocolul Bitcoin să identifice părțile terțe ale unei tranzacții.

Răspunsuri:

–          Prevenire ( consumatori ): Educarea consumatorilor în privința consecințelor securității informațiilor personale în ceea ce privește o mare varietate de utilizatori de Bitcoin.

–          Prevenire ( afaceri ): Promovarea excelenței securității printre antreprenorii Bitcoin, incluzând politici și practici de confidențialitate solide și apărând afacerile Bitcoin.

–          Interdicţie ( guvern ): Suportarea legilor rezonabile cu privire la achiziţia guvernului de date în scopul legii.

–          Interdicție ( guvern ): Se opun capturii de date în mod legal de fiecare dată când au ocazia.

–          Interdicție ( guvern ): Se opun reglementări împotriva intimității afacerilor și tranzacțiilor Bitcoin.

Măsuri:

–          Supravegherea consumatorilor asupra percepțiilor securității cu respect pentru Bitcoin.

–          Adecvarea legilor cu privire la achiziționarea de date a guvernului pentru împuternicirea legii.

Va urma o a treia parte în care vom discuta despre Consumatori, Regularizare și Reputație, însă despre acestea în articolul viitor.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *