„Buy Bitcoin” este mai popular decat „Buy Gold” in Google Trends

10 noiembrie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Buy Bitcoin” vs „Buy Gold” : Tendintele Google afiseaza un rezultat placut surprinzator: „Cumpara Bitcoin” este mult mai popular decat „Cumpara aur”.

google trends

Nu cu mult timp in urma, pretul unui Bitcoin a depasit pretul unei uncii de aur. Acel moment istoric a fost considerat o victorie majora pentru lumea cripto de catre utilizatorii de monede digitale. Din acel moment, valoarea Bitcoin a continuat sa creasca, in timp ce lingoul de aur a ramas la un prag inferior stabil. Lucrurile au avansat intr-o asemenea maniera incat cautarile online pentru „Buy Bitcoin” acum le-au depasit pe cele pentru „Buy Gold„; reprezentand o schimbare de paradigma interesanta.

Este evident ca raportul de popularitate dintre aur si Bitcoin s-a schimbat destul de mult in ultimii doi ani. Astazi, un Bitcoin valoreaza aproximativ 5 uncii de aur, deoarece pretul lingoului nu s-a schimbat prea mult. Investitorii si speculantii au observat aceasta tendinta, insa nu sunt singurii care manifesta un interes sporit fata de Bitcoin. In ciuda unui raliu interesant in ultimele zile, pretul Bitcoin a ramas peste pragul de 7 000 de dolari cu usurinta. Ca urmare, numarul de cautari online pentru „Buy Gold” este mult mai mic decat cele anterioare ultimilor doi ani. In plus, cautarile pentru „Buy Bitcoin” le depasesc rapid ale aurului in mediul online.

google trends romania

Google Trends nu este intotdeauna cel mai exact modul de stabilire a popularitatii, este totusi un factor ce merita sa i se acorde atentie. Termenul „Buy Bitcoin” este mult mai popular decat „Buy Silver” sau „Buy Gold„. Acest lucru nu este surprinzator, deoarece metalele pretioase sunt mult mai putin atragatoare pentru publicul larg in aceste zile.
Intr-adevar, nu exista o cerere reala pentru aur sau argint, comercializarea facandu-se doar intr-un magazin fizic de comercializare.

Va fi interesant sa vedem cum evolueaza lucrurile in aceasta privinta in urmatorii cativa ani. Bitcoin primeste toata atentia acum in mediul online si mass-media, in timp ce tot mai putini oameni vorbesc despre aur si investitia in acesta. O schimbare de paradigma are loc deci in mentalul colectiv privind activele si investitia in acestea. Nimeni nu stie sigur cum vor decurge lucrurile in aceasta privinta, desi expertii cripto declara ca va exista o forma de corectie a pretului Bitcoin pana la sfarsitul anului.

shutterstock_697167076

sursa: https://trends.google.com/trends/explore?q=%22buy%20gold%22,%22buy%20bitcoin%22

One comment

  1. Hey, Wow all the posts are very informative for the people who visit this site.Good work!We also have a Blog.Please feel free to visit our site. Thank you for sharing. buy bitcoin online Keep Posting:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *