Brevetul MasterCard ar adăuga Bitcoin la Shopping Cart-ul global

1 iulie 2014 bitcoin, Uncategorized

Articol scris de Wu Mihu

Credit_Cards_Bitcoin63

Uriașul serviciu financiar la nivel mondial MasterCard a depus un brevet care căuta să includă Bitcoin în design-ul pentru un shopping cart online planificat la nivel mondial.

Intitulat „Schimbul de plată pentru utilizarea Shopping Cart-ului Global„, depunerea a fost prezentată de compania New York la US Patent and Trademark Office (USPTO), în martie 2013.

Cererea de brevet face parte dintr-o serie de pilitură legată de efortul MasterCard de a construi un shopping cart online la nivel mondial de catering pentru cumpărătorii online.

Acest shopping cart la nivel mondial ar trebui să se bazeze pe fiecare magazin, oferind propriul cart de individ, astfel fiind mai ușor pentru consumatori să folosească cart-urile pentru proiecte mai mari, cum ar fi nunți sau renovarea casei.

Un reprezentant de la MasterCard a declarat pentru CoinDesk:

În fiecare zi, căutăm modalități de a aduce un plus de confort pentru consumatori atunci când fac cumpărături. Această aplicație este doar un exemplu de acest fel- explorând modul în care se crează flexibilitatea cum un consumator ar putea finanța un shopping cart de cumpărare„.

Totusi, MasterCard a adăugat că brevetul nu sugerează nici un suport special pentru Bitcoin:

Cererea a fost depusă pentru a proteja proprietatea noastră intelectuală și nu indică un angajament pentru o idee sau un concept.

Brevetul, publicat la 19 iunie, nu a fost încă aprobat de către USPTO.

Plăți non-tradiționale

Depunerea constată că un shopping cart la nivel mondial ar avea nevoie de un schimb de plăți care sprijină o varietate de metode de plată.

Ca atare, MasterCard include Bitcoin în depozitul în termenul mai larg a „modurilor non-tradiționale sau a surselor de plată„, declarând:

Schimbul de plată conform creanței 1, în care unul sau mai multe moduri de plată sau sursele cuprind scheme de plată, portofele digitale, la punctul de vânzare (POS) și moduri sau surse de plată non-tradiționale.

Brevetul se extinde mai târziu cu privire la definirea schimbului de plăți, listatând „monedă virtuală, Bitcoin, creditele de social media, casa de compensare automată (ACH) și cupoane„.

Suport pentru portofele Bitcoin

MasterCard, de asemenea, detaliază modul în care va avea ca scop să sprijine o gamă largă de plăți prin intermediul unui „cadru API flexibil suficient pentru a susține plata de schimb„.

În conformitate cu cererea, API va fi, de asemenea, capabil să interacționeze cu Bitcoin, precum și alte portofele digitale, cum ar fi propriul MasterPass, Google Wallet, PayPal și, posibil, cele oferite de companiile Bitcoin.

Depunerea include Bitcoin printre o serie de alte oferte, citind:

API-ul poate sprijini, de asemenea, o interfață de a accepta moduri sau surse de plată non-tradiționale, cum ar fi Amazon monedă virtuală, plata cu puncte de recompense, Bitcoin, numere de card virtuale și altele asemenea.”

Luptele brevetului Bitcoin

Cu știrile de depunere MasterCard, emitentul cardului de credit adaugă numele său la o listă de alte companii financiare tradiționale care au încercat să ceară protecție de brevet pentru diverse utilizări valutare digitale, inclusiv Gemalto, Visa și Western Union.

Cu toate acestea, în timp ce potențial îngrijorătoare pentru observatori în comunitate Bitcoin, există în continuare un dezacord cu privire la ce fel de amenințare, dacă este cazul, ar confrunta companiile de valută digitale de la depozitele de brevete.

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *