Blockchain castiga titlul de Technology Pioneer din partea Forumului Economic Mondial

28 iunie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Tehnologia Blockchain a fost recunoscuta pentru angajamentul sau de a crea un dialog deschis, accesibil si un viitor echitabil financiar, de catre Forumul Economic Mondial.  Blockchain , cel mai important furnizor mondial de tehnologie in lant de blocuri, a fost numit astazi de Forumul Economic Mondial drept Technology Pioneer, aderand astfel la o selectie care cuprinde cele mai inovatoare companii din lume.

Pionierii acestei tehnologii inovatoare au fost recunoscute pentru potentialul lor de a avea un impact semnificativ asupra mediului de afaceri si social, prin intermediul noilor tehnologii si declansand astfel in avans a patra revolutie industriala.

businessman working with new modern computer show social network

Blockchain avanseaza drept pionier in declansarea unei a patra Revolutii si transforma cele 13 trilioane de dolari ale industriei de servicii financiare – prin imputernicirea a milioane de oameni din intreaga lume pentru a se autentifica si a putea sa tranzactioneze in timp real si fara intermediari costisitori.

Blockchain a fost selectat pentru succesul sau in modernizarea tehnologiei si a modului in care organizatiile pot sa gestioneze si sa mute valutele. Blockchain permite astfel celor mai mari companii din lume sa-si modernizeze tehnologiile, cum ar fi platile transfrontaliere, intelegerile financiare si proprietatile private ale companiei. Dincolo de corporatii, Blockchain permite unui procent mai mare din populatia lumii sa isi faciliteze finantele digitale, pentru a crea un viitor economic mai bun.
Noi uram bun venit Blockchain in cadrul acestui grup de pionieri extraordinari„, a declarat Fulvia Montresor, sef al Departamentului de Tehnologie a Pionierilor din cadrul Forumul ui Economic Mondial. ” Blockchain este printre acele companii care ajuta la conturarea celei de a patra Revolutii industriale, o revolutie tehnologica care va schimba fundamental modul in care traim, lucram si toate aceste procese sunt legate una de alta. Prin platforma Forumului Economic Mondial, acesta va fi capabil sa scaleze si sa imparta tehnologia si astfel sa obtina un impact mai mare.

 image1

Peter Smith, directorul executiv al Blockchain-lui, va participa la reuniunea anuala a Forumului in Tianjin, Republica Populara Chineza. Multi Pionieri in Tehnologie vor participa ,de asemenea si la  reuniunea anuala din 2017 a Forumului Economic Mondial, ce va avea loc la Davos – Klosters, in Elvetia.

Suntem onorati sa se alature tehnologia blockchain destinatarilor din trecut, precum Google si Airbnb, din lista impresionanta a membrilor Forumului Economic Mondial din acest an„, a spus Smith. „Este o confirmare a potentialului tehnologiei noastre de a transforma comunitatile globale de afaceri. Speram sa fructificam oportunitatile oferite de acest premiu pentru a aduce un viitor economic mai bun in intreaga lume.

Cele 30 Pionieri Tehnologici au fost alesi dintre sute de solicitanti de catre un comitet de selectie format din 68 de cadre universitare, antreprenori si directori de companii. Printre membrii notabili ai comisiei juriului din acest an se numara Jeffrey M. Drazen ( redactor- sef pentru The New England Journal of Medicine) si Sang Yup Lee (distins profesor si director in cadrul Institutului de Stiinta si Tehnologie Avansata din Coreea).
Comisia a luat decizia pe baza criteriilor ce includ inovarea, impactul potential, prototipul de lucru, viabilitatea si leadership. Printre pionierii din trecut se numara Google (2001) , Wikimedia (2007), Mozilla (2007), Kickstarter (2011) si Airbnb (2013).

sursa: https://www.weforum.org/communities/technology-pioneer

http://www3.weforum.org/docs/TP/WEF_TP_SelectionCommittee.pdf

https://news.bitcoin.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *