Bitcoin Trading infloreste si ia amploare in Japonia, pe masura ce regulamentul se imbunatateste

19 august 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Expansiunea Bitcoin trading si cresterea pretului Bitcoin ar putea veni din Japonia in curand. Mai multi comercianti de schimb se alatura trendului pozitiv si perspectivele pietei spun ca a existat o crestere a valorii monedei Bitcoin dupa prima jumatate a acestui an.

Ca urmare a unei cercetari de piata realizata in luna iulie, BitFlyer spune ca moneda de schimb virtuala are cel mai mare volum de tranzactionare, in prima jumatate a anului 2016 in Japonia, deoarece a realizat peste 200.000 de inregistrari pana la inceputul lunii iunie. Se spune ca aproximativ 7.8 milioane Bitcoins (in valoare de circa 430 de miliarde de yeni) au fost comercializati in perioada ianuarie si iunie in Japonia si se tara soarelui-rasare se pozitioneaza ca fiind titularul numarul unu in materie de trading, reprezentand 37 % din cota de piata.

japan-112722_640

Trading in dezvoltare – fenomen iminent

Firma de cercetare de piata Seed Planning estimeaza ca volumul anual de trading al Bitcoin va urca pana la 2 trilioane de yeni in acest an.

Am observat o tendinta in cazul in care investitorii care tranzactionau anterior valute straine se ocupa de Bitcoin trading„, a declarat un oficial al companiei.

CEO-ul bitFlyer, Yuzo Kano, a fost citat spunand ca volumul de tranzactionare a crescut intr-un ritm care nu a mai fost vazut inainte in aceasta primavara.
Kano, un fost trader Goldman Sachs, este una dintre cele 38 de figuri din trecut si prezent – inclusiv Janet Yellen, presedintele Consiliului Superior al Sistemului Federal de Rezerve – care au contribuit la definirea sectorului serviciilor financiare, eveniment care urmeaza sa fie sarbatorit in acest an in cadrul celei de a 38-a editie, ce va avea loc in Sibos.
El sustine noua economie digitala, dar recunoaste, de asemenea, importanta reglementarii, pentru care este un avocat vocal.

Reglementarile devin din ce in ce mai indulgente fata de Bitcoin

Introducerea unor masuri de reglementare privind Bitcoin trading pare sa fi avut un rol esential in procesul de recuperare dupa scandalul in care a fost implicat Mt Gox, care a dat monedei Bitcoin un prost renume in Japonia.
In luna mai, Japonia a adoptat un proiect de lege care a mandatat reglementarea Bitcoin si schimburilor valutare virtuale, de catre Agentia de Servicii Financiare (FSA). Aproximativ 4,25 miliarde $ (aproximativ 430 de miliarde de yeni) in Bitcoins au fost comercializate in Japonia in prima jumatate a anului, respectiv perioada ianuarie – iunie, inregistrandu-se o crestere de aproximativ 50 de ori, fata de aceeasi perioada din anul precedent.
Cu toate acestea, numai in luna iulie, mai mult de 200 de miliarde de yeni au fost schimbati in Bitcoins, reprezentand aproape jumatate din suma de trading inregistrata timp de sase luni.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy80MzE0NmQ2OGYxOWFkMTY0M2QyNjI3ZWViMmY4MWVlOC5qcGc=

Exista indicii ca Bitcoin trading va cunoaste un nou cadru de reglementare, pe masura ce mai multi utilizatori utilizeaza moneda digitala. Japonia a crescut pentru a deveni a doua piata a Bitcoin din lume, dupa China. Anterior, guvernul japonez a recunoscut oficial Bitcoin ca moneda oficiala.

sursa: http://www.japantimes.co.jp/news/2016/07/12/business/economy-business/abe-orders-drafting-new-stimulus-package-breathe-life-japans-economy/

http://asia.nikkei.com/Markets/Tokyo-Market/Bitcoin-trading-booms-lures-currency-traders

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *