Ar putea influenta Nexit-ul pretul Bitcoin asa cum a facut-o Brexit-ul?

30 august 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Iesirea din Uniunea Europeana a Olandei, cunoscuta sub numele de Nexit, poate declansa un alt val de crestere a preturilor Bitcoin, la fel cum a influentat Brexit-ul pretul in iunie in 2016. La scurt timp dupa anuntarea rezultatelor Brexit-ului, unele alte tari precum Franta, Italia si Tarile de Jos, si-au exprimat interesul pentru organizarea de referendumuri similare celui din Marea Britanie.

6db061722bff59f9e7ecf8561977ac82

La 19 august, Geert Wilders, seful Partidului Libertatii din Olanda, a confirmat planurile de a organiza un referendum similar in tara. Anterior, el a declarat ca un referendum precum Nexit reprezinta una dintre problemele din campania olandeza privind alegerile generale viitoare ce vor avea loc in luna martie a anului 2017.

Nexit-iesirea din UE care va influenta pretul Bitcoin

Referendumul din Marea Britanie, respectiv Brexitiul din iunie 2016, a fost momentul in care pretul Bitcoin a crescut cel mai rapid. Dar rezultatele votului, de asemenea, au acutizat noul val al crizei financiare din lume. Orice alt referendum pentru a iesi din UE ar putea avea aceeasi influenta, poate chiar mai mare asupra pretului activului riscant, la fel ca si asupra altor criptomonede.

effb4f05da9f6dc1b6646e171e758ca3

Pietele prognozeaza o incertitudine mult mai mare generata de Nexit, comparativ cu Brexit-ul si Bitcoin este castigatorul in aceste vremuri tulburi. Ne asteptam ca turbulentele sa apara in continuare, ca urmare a actiunilor Regatul Unit care exploreaza separarea sa de UE” , a comentat Simon Dixon, CEO al BnkToTheFuture.com la scurt timp dupa publicarea rezultatelor Brexit-ului.

Cu toate acestea, pana in prezent, pentru a face un referendum olandez posibil, Partidul Libertatii trebuie sa castige alegerile din Olanda mai intai. Mark Rutte, prim-ministrul olandez, se pronunta impotriva referendumului. Bas Wisselink, co-fondator al Fundatiei NXT a comentat ca Nexit este greu de implementat in acest moment:

Nexit este greu de realizat in conformitate cu legislatia olandeza. Nu avem niciun referendum cu caracter obligatoriu, iar emiterea ar avea nevoie de o majoritate in doua camere, care este foarte, foarte putin probabil. Wilders are un grup mare in spatele lui, dar departe de o majoritate. Situatia din Marea Britanie este greu de comparat cu cea din Tarile de Jos. Avem o politica de configurare complet diferita.

George Gor, fostul redactor-sef al CoinTelegraph si CEO al publicatiei de stiri CoinIdol.com, care are 20 de ani de experienta in dezvoltarea de brand si managementul reputatiei a comentat:

Bitcoin este o categorie aparte de valuta, care este foarte influentabila. Orice anunt public poate schimba pretul Bitcoin, deoarece majoritatea celor care detin Bitcoin sunt comercianti, iar acestia sunt in asteptare pentru sansa de a cumpara sau de a vinde. Bitcoin nu este un mijloc de plata obisnuit, care este folosit de exemplu pentru a cumpara paine sau apa sau pentru utilizarea de zi cu zi. Bitcoin este mai mult un mijloc de castig pentru un numar mare de oameni. De aceea, un eveniment cum ar fi Nexit poate schimba pretul Bitcoin foarte mult, in cazul in care anuntul Partidului olandez pentru Libertate (initiativa Partij voor de Vrijheid) va continua sa faca pasii urmatori. Fiecare pas va fi un foc de arma, in cazul in care obiectivul este pretul Bitcoin, care cu siguranta va creste.”

3051c18d98979cbfca1f29a0a1064af0_400x400

sursa: http://www.theguardian.com/politics/2016/jun/27/frexit-nexit-or-oexit-who-will-be-next-to-leave-the-eu

https://coinidol.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *