Bitcoin este probabil singurul blockchain care va dura in timp

22 ianuarie 2019 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin este probabil singurul blockchain public care va exista si in urmatorii 100 de ani si este la fel de ca probabil ca miscarile din piata, respectiv trendurile bullish care cu siguranta vor reveni, vor decide soarta blocurilor publice si daca acestea vor deveni numele definitoriu al industriei. Cel putin asta considera investitorul și antreprenorul din Marea Britanie, Alistair Milne, care a prezis toate aceste lucruri printr-o postare pe Twitter in data de 19 ianuarie.

Milne, cunoscut pe reteaua de socializare Twitter, in special ca o sursa de declaratii optimista privind miscarile ascendente din piata ale criptomonedei rege Bitcoin (BTC), a declarat ca noile maxime ale pretului ar trebui sa le depaseasca pe cele din anul 2017.

Probabilitatea ca Bitcoin sa ajunga din nou la pretul sau ATH [all-time high] si sa depaseasca acea valoarea pare foarte scazuta. Fiecare val de adoptie aduce un imbold mai mare decat ultimul „, a scris el intr-o postare sambata.

Bitcoin continua sa se comercializeze la o valoare cu aproximativ 80% mai scazuta, comparativ cu varful din decembrie 2017, cand pretul sau a depasit valoarea de 20.000 de dolari pe unele burse. Recesiunea persistenta a condus la mai multe acuzatii din partea unor specialisti economici – cum ar fi economistul Nouriel Roubini aka Dr DOOM, Acesta a declarat in repetate randuri ca Bitcoin este zero, un punct de vedere des contrazis, inclusiv de Milne. „Este nevoie de timp ca sentimentul din piata sa se schimbe. 30 sau 50 de milioane de oameni care detin cripto nu reprezinta varful industriei „, a declarat Milne, adaugand cu indrazneala:

Urmatorul trend bullish va decide probabil care blocuri publice persista in urmatorii 100 de ani. Cred ca Bitcoin este in prezent un pariu sigur [.] „

Milne a subliniat, de asemenea, interesul investitorilor institutionali si profilul Bitcoin ca fiind „aur 2.0„, aceste declaratii ale sale avand scopul de a ajuta criptomoneda rege la urmatoarea runda de adoptare.

Paritatea BTC / USD a pierdut in jur de 5% in ultimele 24 de ore, tranzactionandu-se putin peste pragul 3.550 $ in momentul redactarii articolului. In decembrie, CEO-ul japonez al firmei fintech Quoine prognoza ca Bitcoin va atinge noi maxime in acest an. Inainte de aceasta, „colegul” de investitii Michael Novogratz a sustinut de asemenea ca Bitcoin ar putea depasi plafonul de 20.000 de dolari pana in 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *