Bitcoin printre optiunile valutare independente din Scotia

27 iulie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Scotia decide sa iasa din Regatul Unit si are noua optiuni privind valute diferite, inclusiv criptomoneda Bitcoin la alegere printre alte valute digitale.

Oamenii din Scotia au inceput sa exploreze diferite optiuni valutare in urma Brexit-ului; de mentionat este faptul ca au existat cereri pentru referendumul scotian in trecut. Votul recent al englezilor care doresc sa paraseasca Uniunea Europeana ar putea avea in curand in Marea Britanie urmari ce vor duce la noi cereri pentru separarea Scotiei.

bitcoin-scotland-flag

Comunitatea natiunilor numita in mod uzual si The Commonwealth si cunoscuta initial sub numele de The British Commonwealth, sub forma unui think-tank, a publicat recent un raport ce cuprinde 9 optiuni privind valute diferite disponibile pentru Scotia, daca aceasta s-ar disocia de Marea Britanie. Raportul detaliat a caruit autor este Dr. Craig Dalzell, un activist si om de stiinta, a analizat toate optiunile inainte de a recomanda crearea unei lire scotiene independente, care ar putea ajuta la stabilizarea economiei tarii dupa obtinerea independentei. El a fost citat de catre una din publicatiile din Scotia:

Greutatea politica tinde spre recomandarea unui stat „nou” Scotia, independent, care va adopta o noua lira scotiana independenta, raportata initial la cea sterlina, dar cu posibilitatea de a muta, schimba raportul vis-a-vis de moneda de referinta atunci cand este necesar sau dorit acest lucru.

Raportul este creat pentru a impiedica Scotia sa se confrunte cu o confuzie similara cu cea cu care s-a confruntat in ceea ce priveste moneda sa oficiala in timpul referendumului precedent. Optiunea privind moneda oficiala a jucat un rol important in decizia multor alegatori, care au decis sa aleaga sederea in optiunea Regatului Unit.

Scotland-Bitcoin

In timpul referendumului scotian din 2014, guvernul a propus o uniune monetara oficiala in cazul in care Scotia va continua sa foloseasca lira sterlina, mentinand in acelasi timp o pozitie in Banca Angliei. In timp ce acea decizie ar fi fost benefica pentru Scotia la acel moment, este posibil ca aceasta sa nu mai fie de bun augur, ca urmare a iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana. Think tank-ul a profitat de aceasta ocazie pentru a propune noi alternative valutare. Printre optiunile valide este inclusa si cripomoneda Bitcoin. Scotia independenta poate alege intre criptomonedele existente sau Scotcoin (o criptomoneda locala).

Alegerea monedei va depinde de deciziile strategice geopolitice si comerciale. Scotia este probabil sa opteze pentru o moneda care serveste planurile sale viitoare de dezvoltare, Bitcoin fiind favorita intre optiuni.

sursa: http://allofusfirst.org/library/scottish-currency-options-post-brexit-2016/

https://www.commonspace.scot/articles/8920/explained-9-new-independent-scotland-currency-options-laid-out-new-report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *