Bitcoin pentru cei săraci

12 iunie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

bitcoin-money1

Afluentul Midrand din Johannesburg este pe cale de a face istorie. Până la sfârșitul lunii iunie, o companie locală, ZABitcoinATM, speră să instaleze în Africa primul ATM Bitcoin. Aparatul va permite clienților să introducă bani locali și să-i schimbe în crypto monede care sunt folosite pe internet, pentru a fi utilizate în afacerile din apropriere care s-au alăturat schemei.

Până la 80% dintre adulții din Africa nu dețin un cont bancar, dar măcar cei 16% folosesc platforme pentru bani pe mobil. Continentul primește anual 50 de miliarde de dolari în remitențe, bani care sunt supuși unor taxe de până la 12% percepute de firele serviciilor precum Western Union. În cazul în care s-ar putea îmbunătăți accesul la internet și furnizarea imediată a conversiei de monede locale, antreprenorii speculează că Bitcoin ar putea fi capabil să subcoteze serviciile de remitențe. Zach Harvey, directorul executiv al Lamassu, producător de ATM-uri, ar putea avea în vedere companii precum Western Union.
.

Însă, mai întâi va trebui să depășească o serie de obstacole. Pionerii de remitențe Bitcoin se confruntă cu aceleași probleme de combatere a spălării banilor și de securitate care duc la creșterea taxelor de transfer obișnuite. Apoi, sunt reacțiile necunoscute ale guvernului local la astfel de schimburi puțin reglementate.

În conformitate cu Marcus Swanepoel, proprietar al schimbului BitX regional, cea mai apropiată posibilitate o poate constitui facilitarea Bitcoin în ceea ce privește cardless de e-commerce. ATM-urile facilită accesul consumatorului ocazional la sume mici de utilizare on-line și off-line. Aceasta poate fi ceva timp înainte de ATM-uri Bitcoin și inovațiile similare care ajung la clienți care nu folosesc serviciile bancare. Însă, ei au făcut un pas mai aproape de a intra în economia oficială.

Sursa: economist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *