Îți este frică de un viitor hacking asupra Bitcoin?

13 iunie 2014 securitate

Articol scris de David Mitran

Am observat că una din cele mai mari temeri ale celor care folosesc Bitcoin sau al celor care au de gând să-l folosească este faptul că acesta va ajunge să fie hackuit, însă hai să clarificăm cât mai pe scurt acest lucru. Poate fi Bitcoin hackuit? Răspunsul este NU. Cu toate că este de dezbătut dacă rețeaua Bitcoin are „câteva posibilități” de a fi hackuită ( la fel cum se întâmplă în cazul oricărei entropie criptografică matematică dependentă ), matematica implicată este mult prea improbabilă. Ar fi mai ușor să ajungi la câteva teorii despre o eventuală apocalipsă, decât să ajungi să te îngrijorezi cum că rețeaua Bitcoin ar putea fi hackuită.

Calculul cuantic ar putea, cel puțin din punct de vedere teoretic, să schimbe validitatea statusului curent în ceea ce privește statusul curent al artei criptografice, însă nimeni nu este convins încă de mecanismul care ar face ca acest lucru să devină posibil. Chiar și atunci, până când uneltele cuantice vor deveni cu adevărat folositoare, va fi îndeajuns de mult timp pentru a ne muta la o altă monedă digitală, mult mai nouă și mult mai puternică.

Un alt lucru este că Bitcoin a fost deja calculat pentru aceste eventualități și construit sub un mecanism de autoapărare care crește dificultatea mineritului de-a lungul timpului ca răspuns al numărului de Bitcoini ce se tot creează ( lucrul care l-am stabilit până acum în îndeajuns de multe articole este procesul care implică „ghicirea de numere-soluții cu ajutorul calculatorului, care crește automat dificultatea rețelei de fiecare dată când este găsită o soluție validă unde rezultatele sunt verificate de restul rețelei ).

_73379976_73379836

Datorită faptului că rețeaua Bitcoin este făcută din sute de mii de calculatoare din întreaga lume ( rețeaua de minare și tranzacționare , un grup mare de hackeri ar trebui să se sincronizeze pentru a acționa asupra unei mari părți a acestei întregi rețele peer-to-peer, care este popular teoretică într-o formă cunoscută sub numele Superman, deci undeva aproape de imposibil. Însă, vă spunem sincer că este mai posibil ca Walt Disney să fie scos din cubul de gheață în care a fost criogenizat și să fie nominat ca Regele Națiunilor Unite decât ca rețeaua Bitcoin să fie hackuită.

Pentru ca Bitcoin să fie cu adevărat închis, întregul internet, așa cum îl știm, ar trebui să fie terminat, lucru care ar face ca infrastructura în întreaga lume să ajungă în stare de colaps, lucru care ar face ca orice monedă să devină instabilă oricum.

Cu toate acestea, ce poate fi supus procesului de hacking sunt portofelele digitale și tranzacțiile. Este vital să distingi diferențele, pentru că deja există foarte multe titluri de știri precum „Bitcoin a fost hackuit!”, fapt care sperie oamenii și aceștia nu mai investesc în Bitcoin și totodată sperie deținătorii de Bitcoin și aceștia ajung să fie temători în ceea ce privește vânzarea propriilor Bitcoini. De fiecare dată când auzi că Bitcoin a fost hackuit, trebuie să înțelegi, înainte de toate, că de fapt nu s-a întâmplat nimic. Un exemplu asemănător ar fi „Rezerva Federală a fost jefuită!” când de fapt tot ceea ce s-a întâmplat a fost un mic jaf la o bancă din Dakota de Nord de câțiva pungași amatori. Nu are niciun sens.

La fel cum îți folosești cardul de credit pentru a plăti pentru produse online sau pentru a face o plată, oamenii îți pot fura banii în foarte multe modalități și nu există nicio diferență nici la Bitcoin. Exchangeri precum MtGox poate fi hackuit și a fost hackuit. Portofelele digitale ale oamenilor, portofelele mobile și cele software pot fi și au fost hackuite. Totul ține de utilizator și de cât de mult acesta își securizează toate informațiile pentru a-și proteja Bitcoinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV