Bitcoin obține un aliat important în Overstock.com

23 septembrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

La începutul acestui an, pe 10 ianuarie, Overstock.com devenea cel mai mare cel mai mare comerciant major care accepta Bitcoin ca metodă de plată. Acest lucru este foarte important deoarece, de foarte multe ori când companiile încep un trend, foarte mulți alții vor urma acel trend. Dacă vânzările reprezintă indicatori de performanță, atunci este foarte posibil ca alți comercianți online să se alăture acestui trend, chiar și comercianţii online ce conștientizează acest beneficiu ar putea adopta Bitcoin pentru o perioadă îndelungată.

Overstock.com raportează că acceptat peste 800 de comenzi ce au fost făcute cu Bitcoin în primele 22 de ore de la acceptarea acestei monede. Valoarea totală procesată a fost undeva la 126.000 de dolari, iar în primele 30 de minute după acceptarea criptomonedei, Overstock.com a obținut 5.000 de dolari din comenzi Bitcoin, valoarea ajungând la 10.000 de dolari în primele câteva ore. Cantitatea obținută din aceste comenzi Bitcoin a reprezentat undeva la 4% din vânzările zilnice din care Overstock.com are parte.

Pe lângă volumul de tranzacții dintr-o singură zi ce este foarte important pentru un comerciant, el reprezintă totodată un indicator pentru comunitatea comercianților cum că acolo se află oameni care doresc să folosească Bitcoin ca o modalitate de plată pentru achiziționarea produselor și serviciilor pe care respectivii comercianți le oferă. De asemenea, arată că foarte mulți deținători de Bitcoin nu au planificat să păstreze această monedă și să spere că valoarea va crește, în schimb deținătorii de Bitcoin doresc să folosească această criptomonedă pe care o câștigă din minat pe un produs sau serviciu ce se poate achiziționa de pe internet.

Au existat câteva situații în care oamenii și-au dorit să premieze Overstock.com pentru că a fost primul mare comerciant ce a acceptat Bitcoin ca metodă de plată, prin simplul fapt că cumpărau de pe Overstock.com pentru prima dată când Bitcoin a fost acceptat. Ca și consecințe, au fost făcute foarte multe achiziții de aceia care nu cheltuiau foarte mulți Bitcoin, însă încearcă să-și facă o obișnuință din asta.

Acest lucru totodată pare să fie necesar acolo unde alți comercianți, atât online cât și offline, vor trebui să se adapteze monedei digitale pentru ca acești oameni să continue să-i cheltuiască. Desigur, acești comercianți studiază rezultatele de care Overstock.com a avut parte în urma acceptării Bitcoin. Cu mai multe rezultate ca cele menţionate mai sus, marea majoritate a comercianților care se respectă vor trebui să înceapă să accepte Bitcoin în timp util sau vor risca să piardă foarte multe în fața afacerilor precum Overstock.com.

Aceștia sunt comercianți care își vând produsele în foarte multe categorii diferite la o reducere destul de avantajoasă față de ceilalți comercianţi, deoarece stocul cu respectivele produse era mult prea mare, așa cum sugerează și numele Overstock.

Pe lângă cele relatate până acum, există totodată rapoarte prin care se observă cum că aceia care folosesc Bitcoin pentru a achiziționa de pe Overstock.com revin din nou și din nou pe website, la perioade regulate, pentru a achiziționa din ce în ce mai multe produse. Deci acest lucru pare nu doar să funcționeze, însă ar fi o nebunie curată dacă ceilalți comercianți nu ar începe și ei să accepte Bitcoin, iar acest lucru ar trebui să se întâmple într-un viitor apropiat pentru a-și asigura faptul că obțin un maxim de vânzări pentru produsele pe care le dețin. Altfel, falimentul ar putea fi una din drumurile sortite afacerilor.

Prin urmare, Overstock.com este primul comerciant major online care a început să accepte Bitcoin ca metodă de plată și este în mod sigur un pas extraordinar de important atât pentru mediul online, cât și pentru Bitcoin, atât ca monedă, cât și ca comunitate. Cu succesul pe care Overstock.com l-a avut în prima zi, este foarte posibil ca alți comercianți să înceapă din ce în ce mai mult să ia această criptomonedă în considerare. Dacă nu, Overstock.com și alte afaceri care au mai început să accepte Bitcoin, ar putea acapara o foarte mare parte din clienți, creându-se un fel de monopol, deloc benefic pentru o nouă piață aflată în plină desfășurare și într-o continuă evoluție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *