Bitcoin în Hong Kong

7 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Foarte mulți antreprenori Bitcoin din China au de făcut regulat „salturi”, antreprenori ce au ajuns în Hong Kong, unde un mediu de operațiuni a dus la adoptarea Bitcoin în tonomatele de vânzare și ATM-uri, oferind oportunități de dezvoltare potențialilor investitori. În timp ce BOC ( Banca Oamenilor din China ) a acționat pentru a interzice Bitcoin pe „insula principală”, Hong Kong este poziționat pentru a deveni locul global pentru antreprenori și afaceri. Având în vedere cele spuse de Autoritatea Monetară Hong Kong, Bitcoin este o comoditate virtuală, nu o monedă. Astfel, în timp ce Hong Kong nu poate pedepsi acțiunile ilegale precum furturile, fraudele și spălarea de bani ce implică Bitcoin, aceasta nu regulează „comoditatea virtuală” la fel cum nu întâlnește criteriile unei plăți sau al unei monede virtuale.

Abordarea reglementatorilor din Hong Kong a promovat un mediu plăcut utilizatorilor pentru Bitcoin. La sfârșitul lui februarie 2014, Asia Nexgen ( ANXBTC ), cel mai mare exchange de Bitcoin din Hong Kong, a deschis cel mai mare magazin „peste tejghea” Bitcoin din lume. Atât Asia Nexgen cât și Grupul Bitcoin din Hong Kong au reușit să instaleze ATM-uri ale căror funcție sunt ca la tonomate. O a treia companie, Alitobit, plănuiește să deschidă trei ATM-uri Bitcoin adiționale în Hong Kong. Nu doar că în Hong Kong există peste 10.000 investitori care vând și cumpără cu ușurință Bitcoin, însă aceștia au totodată acces la mai mult de 20 de vânzători care accept Bitcoin, având în vedere estimările făcute de Asia Nexgen.

bitcoins

Cu reglementatorii chinezi care amenință eradicarea utilizării monedelor virtuale, Hong Kong are potențialul de a absorbi o bună parte din piața Bitcoin din China, conform profesorului de antreprenoriat al Universității din Hong Kong, Michael Chau. De fapt, după ce BOC le-a ordonat băncilor și instituțiilor financiare în subordine să se oprească din interacțiunea cu Bitcoin la sfârșitul anului 2013, numărul de clienți chinezi ai exchange-ului BitCashOut din Hong Kong s-a dublat. În prezent, cu toate acestea, volumul de tranzacționare din Hong Kong este minuscul în comparație cu BTC China și BTC-e, al patrulea cel mai mare exchage ca volum din lume. În medie, cele mai mari două exchage-uri de Bitcoin din China, Huobi și BTC China, au avut parte de 120 de ori mai multe tranzacționări ca volum decât cel mai mare exchage din Hong Kong, ANXBTC, în ultimele luni. Mai mult de atât, așa cum piața Chineză a rămas relativ nemișcată de când s-au aplicat restricțiile de pe 15 aprilie ale Băncii Oamenilor din China, nu este încă evident faptul că utilizatorii Chinezi au început să treacă către piața Hong Kong.

Piața Bitcoin din Hong Kong poate vedea o mare creştere în volum în cazul în care milionarii Bitcoin din China decid să îți mute fondurile în exchange-urile din Hong Kong. Li Xiaolai, una dintre cele mai cunoscute figuri din lumea Bitcoin a Chinei, a admis faptul că deține Bitcoin la nivelul Milioanelor de Dolari, undeva la 116 milioane de dolari.

Investitorii Bitcoin au ținut supravegheat îndeaproape dezvoltările din China analizând zvonurile ce înconjurau BOC în data de 15 aprilie pentru exchange-uri și conexiunile acestora cu conturile bancare. Până în 15 aprilie, efectele asupra pieței au fost minimale. În timp ce CEO-ul Băncii Oamenilor din China a făcut câteva remărci care nu amenințau deloc pe nimeni, pe 11 aprilie au fost câteva motive pentru care câțiva oameni au înțeles că încă este loc de dezvoltare pentru Bitcoin în China.

Același CEO revine mai târziu și spune ca o eradicare a Bitcoin din partea guvernului aparține trecutului și că Bitcoin are tot dreptul să fie prezent în China, astfel că pe 16 aprilie a fost instalat primul ATM Bitcoin în China. Și chiar dacă viitoarele acțiuni ale BOC pot încetini volumul de tranzacționare, Bitcoin va fi mai mereu legal.

Primul Global Bitcoin Summit din China a avut loc în data de 10-11 mai anul acesta, întregul eveniment fiind privit ca o dovadă pentru întreaga lume a nivelului la care China a ajuns de-a lungul evoluției și dezvoltării. Cinci exchage-uri au decis să fie prezente la acest eveniment și să facă față presiunii subtile venite din partea BOC, pe viitor o astfel de atitudine fiind elementul cheie către succesul Chinei la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *