Bitcoin a crescut cu 2000 de dolari in ultimele 16 ore

7 decembrie 2017 pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin a crescut cu peste 2000 de dolari in ultimele 16 ore, ca efect a unei sesiuni puternice de tranzactionare pe timp de noapte (18:00 – 24:00 UTC), in care criptomoneda a crescut pentru prima data cu 10% pana la nivelul de 14.000 de dolari. In momentul redactarii articolului Bitcoin se tranzactioneaza la valoarea de 14.578 dolari.

7 decembrie

Cel mai performant activ pe parcursul perioadei de tranzactionare a urcat cu peste 20 la suta in cadrul exchange-urilor internationale si a crescut cu 2.000 dolari in cadrul procesului conform CoinMarketCap. Datele din CoinDesk Bitcoin Price Index (BPI) arata ca pretul unui Bitcoin a fost putin sub 12.000 dolari la ora 1:00 UTC in ziua de miercuri, inainte de a urca la 14.000 dolari la inceputul sesiunii de tranzactionare de astazi.

In cadrul acestui raliu ascendent, Bitcoin-ul a stabilit o valoare maximă de 14.578 de dolari conform BPI. Vorbind despre dezvoltare, managerul fondurilor criptografice, Alex Sunnarborg, de la Tetras Capital, a raportat ca motivatia din spatele acestei cresteri este probabil lipsa fricii din zona de trading, care acum atrage atat observatori de piata de lunga durata, cat si noi investitori, pe masură ce criptomoneda se pregateste pentru debutul sau in produse futures saptamana viitoare.

Oamenii care au avut un Bitcoin si au intrat in zona de altcoins se intorc acum iarasi la Bitcoin„, a remarcat el.

Si au existat unele pierderi mari in zona altcoins care dau greutate comentariilor lui Sunnarborg. In timpul sesiunii de tranzactionare de noapte, BitShares, Siacoin, Einsteinium, MaidSafeCoin si MonaCoin au inregistrat pierderi de aproape 10%, iar din cele mai importante 20 de active, potrivit celor de la CoinMarketCap, doar trei castiguri in ultimele 24 de ore. Acestea sunt Monero, Stellar Lumens si BitConnect. Datele arata de asemenea ca valoarea totala a tuturor criptomonedelor se apropie acum de 400 de miliarde de dolari.

sursa: https://www.coindesk.com/price/

https://coinmarketcap.com/

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-12-07/bitcoin-soars-through-14-000-mark-up-more-than-40-this-month

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *