Bitcoin: cea mai libera economie din lume – I

19 octombrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

 

BitcoinFlag-640

Când oamenii se gândesc la unele dintre cele mai libere economii din lume, chiar acum, opțiunile evidente, cum ar fi Singapore și Elveția, de obicei, acestea ne vin în minte mai întâi. Aveți posibilitatea să obțineți un ecartament decent de cele mai libere țări din lume, arucând o privire la Index of Economic Freedom Heritage Foundation.

Deși există o mulțime de economii care pot fi considerate în „cea mai mare parte gratuite„, realitatea este că singurul loc care ar putea primi, eventual, un scor perfect în acest moment este economia Bitcoin. Să aruncăm o privire la modul în care economia Bitcoin ar stivă până împotriva altor 178 de economii clasificate de Heritage Foundation.

Statul de drept

Aceasta este secțiunea în care mulți și-ar asuma că economia Bitcoin are cele mai multe probleme. Există două aspecte de categorie de la regulă: Legea drepturilor de proprietate și a libertății de corupție.

Este destul de dificil să judeci protecția drepturilor de proprietate în economia Bitcoin, datorită faptului că nu există pe atât de mult o proprietate care trebuie să fie protejată. Dacă cineva a vrut să ia ideea de cryptoanarchy la maximum, ei nu ar avea, probabil, numele lor desemnat la dreptul de proprietate asupra unei mașini sau case.

Oamenii care operează exclusiv în economia Bitcoin sunt responsabili pentru protejarea proprietății lor, deși aceasta ar putea angaja ajutor din afară într-o situație în care se fură de la ei. Când vine vorba de orice fel de active digitale, este dificil de a găsi un sistem mai bun de protecție a drepturilor de proprietate. Proprietarii Bitcoin sunt propriile lor bănci, astfel încât nu există niciun motiv să vă faceți griji despre cine deține proprietatea digitală furată de la ei, prin impozitare sau alte acțiuni guvernamentale.

Nu a fost prea multă corupție în spațiul Bitcoin, dar acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată când a fost adăugată puțină centralizare în partea de sus a protocolului. De exemplu, diverse schimburi și portofele online, care au fost hacked sau furturi ale fondurilor proprii ale clienților sunt un tip de corupție, care esre posibilă doar până când descentralizarea sistemelor low-trust sunt construite. Punctul Bitcoin alege „Nu poate fi rău” peste „Nu fi rău„, și elimină posibilitățiile de corupție care ar trebui să ajute economia Bitcoin pentru primi note mari în acest domeniu.

Guvernul limitat

În economia Bitcoin nu există niciun guvern. Este cel mai apropiat lucru pe care cei mai mulți oameni l-au văzut vreodată într-o societate anarhistă în timpul vieții lor. Cele două puncte de interes din această categorie sunt libertatea fiscală și cheltuielile guvernamentale.

Când vine vorba de libertatea fiscală, economia Bitcoin are cea mai mică povară fiscală din lume. Cel mai apropiat lucru de un impozit în economia Bitcoin sunt taxele de tranzacție care trebuie plătite de mineri. Unii ar spune, de asemenea, că rata actuală a inflației în economia Bitcoin ar putea fi privită ca un impozit. Acest punct reprezintă că nu există niciun impozit cu privire la persoane fizice sau juridice despre care să vă faceți griji. Toată lumea în economia Bitcoin ajunge de a-și păstra roadele muncii lor. Cheltuielile guvernamentale nu sunt, de asemenea, evident, o problemă, datorită faptului că nu există taxe colectate, în primul rând.

 

 

 

Sursa: insidebitcoins.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *