Bitcoin: cea mai libera economie din lume – II

20 octombrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

BitcoinFlag-640

Eficiența de reglementare

Eficiența cadrului de reglementare în economia Bitcoin este un alt domeniu în care utilitatea acestui nou protocol strălucește. Fie că e vorba de afaceri, muncă, sau libertatea monetară, nu este un risc destul de mare pentru un proprietar de afaceri să își facă griji.

Economia Bitcoin este cel mai ușor loc pentru a deschide orice fel de afacere. Procesul de a începe o afacere va deveni de fapt chiar mai ușor odată ce versiunea completă a OpenBazaar este eliberată pentru publicul larg. Nu ai nevoie de nimic mai mult decât de o adresă Bitcoin pentru a primi plăți în această economie, și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aplicarea pentru un fel de licență de afaceri înainte de a începe preluarea comenzilor.

Dacă sunteți în căutare de a vă extinde afacerea, în economia Bitcoin, nu aveți nevoie să vă faceți griji cu privire la diverse regulamente de muncă legate de cât de mult va trebui să plătească un angajat, ce beneficii trebuie să oferi, dacă veți putea să-i concediați fără amenințare de represalii, în viitor, cerințele compensatorii și diverse alte sarcini pentru angajarea pe cineva nou. Tot ce trebuie să faceți pentru a angaja pe cineva în economia Bitcoin este de a-i lua pe ei și să fie de acord cu o anumită rată de plată în termenii lor.

Configurarea monetară în economia Bitcoin este cea mai liberă opțiune din lume, dar, de asemenea, vine cu câteva probleme. Problema cea mai evidentă este volatilitatea prețului Bitcoin. Deși este mult mai stabil decât a fost odată, se poate pivota în continuare în ambele sensuri de procente de două cifre într-o singură zi. Există mai multe opțiuni de acoperire, acest risc intră pe piața pe măsură ce timpul trece, dar volatilitatea asociată cu moneda este ceva care va trebui să se rezolve ca economia Bitcoin să crească. Deși volatilitatea prețurilor este o problemă, nu există în prezent un mod de a oferi toate celelalte beneficii de libertate pentru consolidarea economiei Bitcoin fără volatilitatea prețului Bitcoin.

Piețele deschise

Ultima secțiune în Index of Economic Freedom Heritage Foundation implică libertatea legată de comerț, investiții și activitatea financiară generală. Aceasta este categoria în care importanța Bitcoin este un protocol open source pentru bani, fiind cel mai bine ilustrat.

Comerțul internațional este cel mai mare punct în care, probabil că, Bitcoin reprezintă eșec în acest moment. Deși jucătorii anonimi din economia Bitcoin își pot crea o afacere online, indiferent dacă este sau nu este acest acord dacă va  lucra în lumea reală, depinde de capacitatea de Bob pentru a trimite un pachet la Alice peste granițele internaționale. După ce a spus că, aceste probleme legate de import și export nu afectează într-adevăr oameni care sunt cumpărători sau vânzători de servicii online. Revoluția de imprimare 3D poate ajuta cu siguranță economia Bitcoin atunci când vine vorba de a evita diverse taxe și restricții legate de transferul anumitor bunuri.

Nu trebuie să vă faceți griji atunci când se face o investiție în economia Bitcoin. Plățile sunt rezistente la cenzură, deci o investiție de capital poate fi trimisă instantaneu la oricine în lume.

Nu există nicio competiție pentru suma de libertate financiară oferită în economia Bitcoin. Nu numai că guvernul nu interferează cu activitățile financiare ale cuiva, dar nu există nicio instituție bancară centralizată pentru care să vă faceți griji. Obținerea accesului bancar la nivel mondial este la fel de ușor ca descărcarea unei aplicații pe un smartphone, iar toate plățile efectuate cu care contul nou sunt puțin rezistente la taxe de cenzură. Alte activități bancare, cum ar fi împrumuturile, vor fi, de asemenea, disponibile în mod descentralizat de pe platforme, cum ar fi OpenBazaar și Open Transactions

Noi exploratori se alătură crypto economiei

Privat, economia descentralizată activată de Bitcoin, Tor, și PGP este, de departe, cel mai prietenos mediului de operare pentru orice fel de afacere de azi. În secolele trecute, oamenii au călătorit în țări noi într-o căutare pentru diverse forme de libertate individuală. Cu fiecare bucată de pământ acum susținut de un guvern, singurul spațiu nou pentru a căuta libertate este în domeniul digital. Digitalul Galt’s Gulch potrivit căreia cypherpunks au vorbit despre mai mult de 20 de ani în urmă este acum peste noi.

Acum, că instrumentele de bază pentru a crea o economie nouă, gratuit, depinde de noi exploratori pentru a decide dacă doresc sau nu doresc  să renunțe la sistemul actual și să se alăture crypto economiei. Este important să rețineți că nu îi este permis nimănui să ia o poziție de cryptoanarchist când intră în această nouă economie. Ei pur și simplu trebuie să înțeleagă propunerea de valoare de ocolire a legii, taxelor și reglementărilor, în anumite situații.

Într-o situație în care un număr mare de oameni încep să se alăture crypto economiei, este posibil ca guvernele să recurgă la diferite mijloace de colectare a impozitelor. În timp ce software-ul puternic susținut de criptare poate fi extrem de util în domeniul digital, este încă posibil ca guvernele să aplice propriile reguli în lumea reală. De exemplu, un fermier care evită taxele pe vânzările de recoltă mai are nevoie pentru a transporta fizic aceste culturi pe drumuri controlate de guvern. Guvernele ar putea fi în măsură cel puțin să încetinească creșterea crypto economiei dacă sunt în măsură să se adapteze rapid, dar ei niciodată nu s-au dovedit a fi rapizi și agili în fața noilor tehnologii.

 

 

Sursa: insidebitcoins.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV