Bitcoin, Blockchain si Presedintele Trump: ce ne rezerva viitorul?

13 februarie 2017 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Ce rezerva viitorul pentru utilizatorii de criptomonede? Mediul de reglementare pentru blockchain si Bitcoin (precum si mediul global de valori mobiliare) este in flux continuu de crestere, ca efect al administratiei presedintelui american Donald Trump, care a oferit un impuls pozitiv acestor doua domenii.

trump-presidency-will-shake-markets-cause-surge-in-bitcoin-price

Securities and Exchange Commission (SEC) si Comisia de Marfuri si Future Trading (CFTC) lucreaza de mai multi ani la modificarea unor diferite politici legate de moneda digitala, iar acum se pare ca lista organizatiilor care doresc implementarea unui nou regulament de lucru este pe cale sa creasca.

Trump are o agenda ambitioasa in ceea ce priveste reglementarile financiare, care rezerva multe surprize, inclusiv abrogarea unei parti din Legea Dodd-Frank si Legea Volcker, in timp ce in acelasi timp pune in aplicare legea federala. Dar, organismele de reglementare vor trebui probabil sa isi dea seama de noi moduri de a pune in aplicare a unei game largi de modificari, cu un buget static sau mai mic decat in anii precedenti.

Proaspat inaugurat in functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a creat cetatenilor sentimentul de speranta, respectiv ca noua administratie va fi favorabila pentru comunitatea de afaceri. Referindu-se la o serie de declaratii facute de presedintele Trump, a existat optimismul ca unele dintre legile financiare mai impovaratoare vor fi reduse sau chiar abrogate, permitand astfel bancilor sa efectueze mai eficient operatiuni.

Cu toate acestea, de la momentul inaugurarii, a devenit foarte clar faptul ca vechile constrangeri de finantare vor juca un potential rol major in reglementarea blockchain si a Bitcoin.

bitcoin
O miscare globala

Miscarea populista care a condus la Brexit, precum si alegerea presedintelui Trump arata faptul ca spatiul geo-politic ne rezerva multe noutati si va avea, de asemenea, un efect asupra modului in care tehnologia blockchain este reglementata de peste ocean. Rezultatul ar putea fi o realiniere a strategiei de reglementare in alte regiuni.

In Europa, pe fondul incertitudinii legate de iesirea Marii Britanie din UE, companiile FinTech, inclusiv cele axate pe blockchain si Bitcoin, vor trebui sa isi readapteze abordarea privind extinderea afacerilor in Europa.

Am putea vedea o serie de companii blockchain care isi muta sediul sau operatiunile semnificative la Londra; sau care urmaresc deschiderea de birouri in Irlanda, ca un pasaport pentru intrarea in UE. Schimbari majore in peisajul politic sunt susceptibile de a afecta modul in care companiile blockchain si Bitcoin isi continua activitatea.

In Statele Unite. agenda ambitioasa a Presedintelui Trump pare sa se concentreze asupra reglementarii si inghetarii salariilor federale. Intrebarea iminenta apare: se va pastra mediul de reglementare cu schimbari rapide si in cazul blockchain si Bitcoin?

Se pare ca anul 2017 ne rezerva din ce in ce mai multe surprize.

xDonald-Trump-Bitcoin-Final-696x461.jpg.pagespeed.ic.WKfWBvWfht

sursa: http://www.coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *