Bill Gates: Bitcoin subliniază utilitatea banilor digitali

3 octombrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

bill-gates

In timpul unui interviu pe Bloomberg TV la „Street Smart„, Bill Gates a răspuns la noi întrebări despre Bitcoin și potențialul acesteia de a aduce inovație în industria de plăți.

 

Consilierul de tehnologie de la Microsoft, fondator al Fundației Bill & Melinda Gates și recent încoronat  ca fiind cel mai bogat om din lume, la rândul său, a dat răspunsuri scurte și oarecum confuze, deși Gates s-a adresat monedei Bitcoin mai precis decât în trecut.

 

Numind Bitcoin ca fiind „interesant” datorită capacității sale de a furniza o rețea de tranzacție relativ low-cost, Gates a declarat pentru Bloomberg:

 

Bitcoin este mai bună decât banii  deoarece nu trebuie să fii fizic în același loc, și, desigur, pentru tranzacții mari, valuta poate fi destul de incomodă.”

 

Cu toate acestea, aparent pozitiv,  Gates a mers pentru a sugera că, deși el crede că lumea are nevoie de soluții de plăți cu costuri mai reduse, Bitcoin nu este, probabil, cel mai bun exemplu de mod în care piața ar trebui să arate pentru a oferi această soluție.

 

Gates a sugerat că Bitcoin nu poate apela la piața de masă, datorită anonimatului său relativ, precum și asociațiile sale cu terorismul și spălarea banilor.

 

El a adăugat:

 

Clienții despre care vorbim nu încearcă să fie anonimi, sunt dispuși să fie cunoscuți, astfel tehnologia Bitcoin este cheia și puteți adăuga la ea sau puteți construi o tehnologie similară în cazul în care nu există suficientă atribuire în cazul în care oamenii se simt confortabil cu faptul că acest lucru nu are nimic de a face cu terorismul sau orice tip de spălare de bani.

 

Interviul a avut loc la Sibos 2014, o conferință bancară și financiară construită în Boston, unde Gates s-a adresat, de asemenea, provocărilor cu care se confruntă sectorul financiar.

 

În special, prima zi a evenimentului a fost dedicată în mare parte pentru evidențierea evoluțiilor din sectorul monedei digitală, cu reprezentanți Circle, Ethereum și Ripple Labs.

 

Evoluția în gând

 

Deși scurte, declarațiile marchează o evoluție în declarațiile publice ale lui Gates în privința Bitcoin.

 

În februarie, tehnologul remarcat și filantropul Bill Gates, a participat la ”Întreabă-mă orice” pe rețeaya socială Reddit, unde a fost întrebat de mai mulți utilizatori despre gândurile sale în ceea ce privește Bitcoin.

 

La acea vreme, Gates evitat în mare măsură problema, alegând în schimb să se concentreze lăudând rețelele de bani digitali, cum ar fi serviciile de telefonie mobilă centralizate Kenya, M-Pesa.

 

Gates s-a adresat monedei Bitcoin doar o singură dată, spunând:

 

Fundația este implicată în bani digitali, dar spre deosebire de Bitcoin nu ar fi bani digitale anonimi.

 

 

Susra: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *