Rusia propune penalizări la utilizarea și promovarea Bitcoin

4 octombrie 2014 Uncategorized

Articol scris de Wu Mihu

Screen-Shot-2014-10-03-at-5.06.07-PM-630x158

Ministerul Finanțelor al Federației Ruse a lansat versiunea completă a proiectului de lege care, dacă a trecut în forma sa actuală, ar interzice în mod eficient crearea și distribuirea de software care permite utilizarea de substitute monetare, inclusiv Bitcoin și toate monedele digitale.

În primul rând a anunțat o propunere în luna august, știrile au marcat pentru prima dată atunci când Ministerul de Finanțe a făcut publică legea propusă, precum și definirea ei de „bani surogat„, în care Bitcoin și monedele digitale pot fi interzise.

Detaliile Proiectul de lege de două pagini cuprind o serie de amenzi administrative care o să fie impuse atât pentru  întreprinderi cât și pentru cetățenii care eliberează și creează în mod deliberat sau difuzează informații cu privire la eliberarea sau exploatarea de monede digitale, ceea ce  înseamnă că legea s-ar aplica la o mare parte din industria Bitcoin, de la utilizatorii minieri de Bitcoin până la furnizorii de servicii.

De exemplu, persoanele care găsite că eliberează sau creează Bitcoin ori alte monede digitale digitale, vor fi sancționate cu amenzi de 30,000-50,000 de ruble ($ 750- 1.250 dolari). În mod similar, oficialii s-au angajat că în astfel de practici vor fi impuse amenzi de 60,000-100,000 ruble ($ 1.500 2.500 dolari), în timp ce persoanele juridice vor fi eligibile pentru amenzi de 500,000-1m ruble ($ 12,500- 25.000 dolari).

O serie similară de amenzi este de asemenea detaliat pentru cei care au dovedit a avea informații difuzate că „permite eliberarea de substitute monetare„. Persoanele implicate în această practică ar trebui să facă obiectul amenzi 5,000-50,000 de ruble ($ 125- 12.50 dolari); Oficialii, 20,000-100,000 ruble ($ 500 2500 dolari); și persoane juridice 500,000-1m ruble ($ 12,500- 25.000 $).

La momentul de presă, o mare parte din industria internă a reacționat în continuare la știri. Anton Vereshchagin, fondator al InterMoneyExchange, care a planificat să se lanseze în Rusia, dar trecând prin alte piețe între timp, a declarat CoinDesk:

Dacă mai devreme declarațiile Băncii Centrale au sugerat că Rusia ar urma FATF și alte recomandări și de a reglementa monedele Bitcoin, acum se pare ca șansele sunt foarte, foarte mici.

El a adăugat: „De fapt, restricțiile și interdicțiile devin doar mai rele.”

Definiții modificate

Proiectul de lege, de asemenea, solicită modificarea definiției de bani surogat  în Rusia pentru a include un limbaj care să acopere noile tehnologii financiare, cum ar fi monedele digitale.

În cadrul revizuirii, definiția ar include orice „unitate monetară”, emisă ca un mijloc de plată sau de schimb și nu este permis în conformitate cu legislația federală.

Legea ar putea fi, de asemenea, revizuită, astfel încât cei care promovează sau încurajează astfel de activități sunt, de asemenea, o încălcare a legii. O prevedere solicită ca legea să fie modificată pentru a „interzice difuzarea de informații care permite eliberarea (emisia) de substitute monetare și (sau) utilizarea lor.”

Confirmarea temerii

Proiectul  de lege confirmă temerile lung nutrite de mulți alți observatori  de pe piața rusă.

Артем Толкачев, managing partner la firma de avocatura Толкачев и Партнеры, care a vorbit public la conferințe Bitcoin rusești și care oferă consultanță în startup-uri privind reglementările locale Bitcoin, a declarat pentru CoinDesk în septembrie că a fost pesimist în ceea ce privește legea și că aceasta s-ar putea aplica doar pentru cei care doresc să facă schimb de bani tradiționali pentru monede digitale.

În special, Толкачев a subliniat declarațiile de la Ministerul de Finanțe în luna septembrie care au sugerat că proiectul de lege ar putea face această interpretare. Declarația spunând:

Noi nu avem de gând să le interzicem oamenilor să joace dame și  să folosească bani de dame. Ceea ce interzicem are de a face cu schimb de înlocuitori pentru bani și invers. ”

Толкачев, de asemenea, a subliniat evoluția treptată în declarații din partea autorităților ruse, precum și pozițiile blânde ale Băncii Rusiei, banca centrală a țării.

 

 

 

 

Susrsa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *